11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

NSD: Početi razgovore sa partnerima sa liste “Za budućnost Berana”

Predsjedništvo Nove srpske demokratije (NSD) je na današnjoj sjednici donijelo odluku da se nadležnosti organa stranke prenesu na Opštinski odbor NSD Berane i da oni, zajedno sa svojim koalicionim partnerima sa liste “Za budućnost Berana”, mogu otpočeti i zaključiti razgovore o budućoj vlasti u toj opštini, saopštio je NSD.

Kako navode, na sjednici je razmatrana aktuelna politička situaciju u Crnoj Gori.

Predsjedništvo NSD je zaključilo da tešku krizu najbolje može riješiti tehnička vlada ograničenog mandata, vezanog za pripremu i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kao i izbora na svim drugim nivoima.

Ocijenjeno je, kako navode, da bi prvi korak u tom pravcu trebalo da predstavlja odustajanje od projekta takozvane manjinske vlade, kojom se direktno urušava volja građana iskazana na izborima 30. avgusta 2020. i omogućava povratak DPS-a na pozicije ključnog donosioca odluka u jednom takvom, novom eksperimentu.

“Nakon propalog eksperimenta sa ekspertskom vladom ovo bi bilo samo novo srljanje u blato kojim bi se spriječilo da građani na slobodnim izborima, vlastitom voljom, mogu da opredijele ko će upravljati ovom zemljom. Crna Gora treba da se vrati osnovnim principima demokratije, kako bi se i u ovoj zemlji uspostavljala vlast kao i u drugim državama. Jedino je na ovom našem prostoru, izgleda, bolje da osvojite manje glasova nego više, da imate manje poslanika nego više, jedino ovdje neko može da isključi dvije trećine narodnih predstavnika iz procesa odlučivanja. Ovom političkom ludilu se mora stati na kraj, i NSD i DF su spremni za to”, zaključilo je predsjedništvo NSD.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime