11.9 C
Podgorica
7.12.2023.

Novaković Đurović: 43. Vlada suzbila eksploataciju šljunka, nova Vlada da pokaže istu spremnost

Politička direktorka GP URA i poslanica u Skupštini Crne Gore Ana Novaković Đurović saopštila je da očekuje da i aktuelna Vlada pokaže istu spremnost i nastaviti borbu protiv eksploatacije šljunka.

Kako je saopšteno iz GP URA, Novaković Đurović posjetila je zajedno sa ekološkim aktivistom Vukom Vujisićem, direktorom Regionalnog vodovoda Zoranom Lakušićem i predstavnicima Zelenih Danske vodoizvorište Bolje sestre kako bi partnere iz Evropskog parlamenta upoznali sa posljedicama nelegalne eksploatacije šljunka i o aktivnostima koje je preduzela 43. Vlada u saradnji sa ekološkim aktivistima kako bi se devastacija u koritu rijeke Morače zaustavila i sačuvalo vodoizvorište, a samim tim i vodosnabdijevanje našeg primorja.

Novaković Đurović je to prilikom istakla da su napori i aktivnosti 43. Vlade na suzbijanju nelegalne eksploatacije šljunka rezultirali podizanjem nivoa vodoizvorišta za gotovo pet puta, čime je obezbijeđeno nesmetano vodosnabdijevanje crnogorskog primorja.

“Bili smo prva Vlada koja je otvorila ovo pitanje i uspijela da zaustavi nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače uz sve opstrukcije koje se dešavaju i dan danas. Takođe, započeli smo i aktivnosti na sanaciji korita rijeke Morače koje su odmah dale rezultata kada je u pitanju vodoizvorište Bolje sestre”, poručila je Novaković Đurović.

Ona je napomenula da očekuje da i aktuelna Vlada pokaže istu spremnost i nastaviti sa započetim aktivnostima kako bi se osujetile namjere onih koji jedva čekaju da u novoj vlasti nađu podršku za nastavak svojih nelegalnih aktivnosti.

“Mi ćemo sigurno nastaviti dalje da se borimo za naša prirodna bogatstva i čuvamo naše rijeke”, zaključila je Novaković Đurović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime