17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Niže cijene goriva od ponoći za jedan do tri centa ?

Cijena euro dizela na crnogorskim pumpama od sjutra će biti niže za tri centa, a za dvije vrste benzina po cent, pokazuju preliminarni podaci odnosa cijena naftnih derivata na međunarodnim berzama i odnosa kursa dolara i eura.

Prema ovim procjenama, nova cijena litra euro dizela iznosiće 1,72 eura, benzina BMB 98 1,74 eura, a BMB 95 1,7 eura. Cijena lož ulja takođe bi mogla biti niža za tri centa i iznosiće 1,64 eura.

Ministarstvo kapitalnih investicija danas će saopštiti zvanične cijene koje će važiti narednih 14 dana.

Prije godinu dana cijena euro dizela u Crnoj Gori iznosila je 1,12 eura, čak 60 centi niža nego sada. Dvije vrste benzina bila su tada jeftinije za 40 centi – BMB 98 1,33 i BMB 95 1,30 eura.

Krajem februara ove godine zbog napada Rusije na Ukrajinu, kao i zbog najava sankcija Rusiji, koja je jadna od većih izvoznika nafte, došlo je do novog rekordnog rasta cijena. U međuvremenu, zemlje OPEC-a i dalje odbijaju da značajnije povećavaju proizvodnju.

U Skupštini već mjesec dana na razmatranje čeka zakon koji bi snizio akcize na gorivo za 40 odsto, ali je parlament u blokadi zbog političkog sukoba.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime