15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Nikšić: Zbog masovne tuče navijača prijave protiv 14 osoba

Službenici nikšićke policije identifikovali su još devet osoba koje su učestvovali u tuči navijačkih frakcija u junu u Nikšiću. Jedan od identifikovanih N.L. odgovaraće za krivično djelo ubistvo u pokušaju, a njih osam za krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo. U ovom događaju procesuirano je ukupno 14 lica – aktera događaja, a koji su obuhvaćeni krivičnim prijavama.

Višem državnom tužiocu u Podgorici je podnijeta krivična prijava protiv N.L. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu A.C. (20).

On je, kako se sumnja, tokom tuče više osoba, nožem, nanio ubodnu ranu oštećenom u predjelu stomaka, koji je tom prilikom zadobio povredu opasnu po život.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv P.B. (25), M.K. (19), N.M. (22), S.Đ. (25), S.L. (24), M.B. (30), N.V. (30) i D.P (24), državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo.

“Podsjećamo da je nikšićka policija, prethodno u odnosu na ovaj događaj, lišila slobode šest osoba, i to V.B., S.N., N.L. i M.Š. zbog učestvovanja u tuči, dok su A.C. i N.Ć. lišeni slobode zbog nasilničkog ponašanja. Naime, sva ova lica su se, 9. juna oko 22 časova, fizički sukobila kao pripadnici dvije navijačke grupe u Ulici Šeste crnogorske ispred jedne stambene zgrade, a kojom prilikom je A.C. zadobio teške tjelesne povrede”, navode u saopštenju policije.

Nakon izvršenog krivičnog djela službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić pokrenuli su opsežnu istragu u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

“U operativnoj obradi saslušano je više od 30 osoba, pregledani su brojni video zapisi sa nadzornih kamera užeg i šireg dijela grada, kao i nadzorne kamere sa teritorije drugih opština i putnih pravaca. Izvršena je detaljna pretraga užeg i šireg lica mjesta događaja, kao i mapirani pravci bjekstva učesnika tuče kojom prilikom su na jednoj lokaciji udaljenoj oko 10 km od užeg gradskog jezgra grada pronađeni odbačeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. Na licu mjesta pronađeno je sredstvo izvršenja, hladno oružje – nož kojim su nanešene povrede licu A.C. Grupa koja je djelovala, prema sprovedenim dokazima, organizovana je iz više gradova, koristila je veći broj vozila, od kojih su neka bila rentirana, kako bi prikrili izvršenje krivičnog djela i otežali otkrivanje i dokazivanje istog”, navode u policiji.

Dodaju da su u drugoj fazi izviđaja na osnovu istrage policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić u saradnji sa Forenzičkim centrom u Danilovgradu, obezbijedili su materijalne i personalne dokaze i sproveli brojna vještačenja predmeta i tragova, izvršili analize telekomunikacija, kao i na osnovu komparativnih obavještajnih analiza identifikovali gore pomenuta lica za koja se sumnja da su učestvovanje u grupi koja je zajedničkim djelovanjem i radnjama nanijela tjelesne povrede većem broju lica na obje strane navijačkih frakcija.

Sveokupnim preduzetim aktivnostima službenika OB Nikšić u ovom događaju procesuirano je ukupno 14 lica – aktera događaja, a koji su obuhvaćeni krivičnim prijavama.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime