7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Nikšić: Nastavljeno suđenje mitropolitu Joanikiju i osmorici sveštenika

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje mitropolitu Joanikiju i osmorici sveštenika. Terete se da su 12. maja 2020. prekršili naredbe Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti.

Na današnjem ročištu iskaz su dali službenici nikšićkog Centra bezbjednosti.

Advokat odbrane Sava Kostić kazao je da su inspektori naveli da su od pretpostavljenih dobili nalog da preduzimaju radnje, te da su se građani tog dana samoinicijativno okupljali.

“Očekujem da će pozvati svjedoke – očevice, pogotovo sveštenika Miodraga Todorovića. To je veoma bitno kako bi se na pravilan i potpun način utvrdile odlučne činjenice u ovoj krivično-pravnoj stvari. Ukoliko se to ne desi, ili se samo saslušaju policijski službenici, smatram da će to biti jedan pokazatelj da sud postupa i radi kao policija i tužilaštvo u ovom slučaju”, istakao je Kostić.

Kostić navodi da je odbrana predložila da sudu u daljem dokaznom postupku na glavnom pretresu izvrši uvid u materijalne dokaze.

“Koji će na jasan način povrditi tačnost navoda odbrane okrivljenih i ukazati na odlučne činjenice u ovoj krivično-pravnoj stvari”, zaključio je Kostić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime