17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Nadležni da brzo reaguju da se ne šire dezinformacije i panika

Iz NVO Udruženje Roditelji ističu da su šokirani, ogorčeni i u nevjerici da se u državi Crnoj Gori dešavaju situacije u kojima se prijeti djeci i porodicama na način na koji je to danas urađeno. Povodom dojava o postavljenim bombama u nekoliko škola, apelovali su na nadležne da u ovakvim situacijama u što kraćem roku obavještavaju roditelje, kako se ne bi širile dezinformacije i panika, prenosi RTCG.

“Ne smijemo da dozvolimo bilo kome da se na ovaj način odvaži da prijeti djeci, bez obzira na to da li je ozbiljan ili je u pitanju neslana šala. Zahtijevamo maksimalne napore nadležnih u istrazi i da se počinioci najstrože kazne. Nema roditelja u Crnoj Gori koji je danas ostao ravnodušan na ove infomacije i nije se zabrinuo za bjezbjednost svog djeteta. Ovakve igre ne smiju da se igraju i to mora svima da bude jasno”, naglašavaju u Udruženju.

Apelovali su na nadležne da se u ovakvim situacijama blagovremeno, odnosno u kratkom roku obraćaju roditeljima, jer se ne smije dozvoliti da se u strahu za bezbjednost njihovih najmlađih dodatno šire dezinformacije i panika.

“Društvo u kojem se ovakve stvari dešavaju mora da se suoči sa tim da ima izuzetno duboke probleme koje mora hitno da rješava. Moramo zaštititi svoju djecu, a mi roditelji dodatno pružiti doprinos izgradnji bezbjednog društva u kojemu se ovakve situacije ne mogu ni u snovima zamisliti”, ističu u Udruženje Roditelji.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime