30.8 C
Podgorica
25.06.2024.

Mitropolit Joanikije o izjavi Arhiepiskopa Kipra: U najmanju ruku je neprimjerena

Nakon što su mediji objavili izjavu Arhiepiskopa Kiparske Pravoslavne Crkve Georgija, datu tokom susreta sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, portal Mitropolije crnogorsko-primorske kontaktiralo je Mitropolita Joanikija, koji se trenutno nalazi u Tveru, u Rusiji , u posjetu Eparhiji tverskoj i kašinskoj Ruske pravoslavne crkve (RPC).

Prema njegovim riječima, ta izjava, ukoliko su je mediji pravilno prenijeli, u najmanju ruku je neprimjerena.

“Nije uobičajeno da se poglavar jedne Crkve miješa u unutrašnji poredak druge autokefalne Crkve. Uzdržaću se od daljih komentara iz poštovanja prema Svetoj Kiparskoj Crkvi sa kojom je Srpska Pravoslavna Crkva uvijek imala dobre odnose u ljubavi Hristovoj. Nadam se da će tako biti i u buduće” prokomentarisao je Mitropolit.

On je istakao da su Mitropolija crnogorsko-primorska i druge Eparhije u Crnoj Gori ispisale svijetle stranice svoje istorije i stvorile blistavu kulturu u okviru Srpske Pravoslavne Crkve.

“Istovremeno su se uvijek borile za jedinstvo Srpske Crkve koje se, dublje gledano, poistovjećuje sa jedinstvom cijele Jedne, Svete, Saborne i Apostolske Crkve koje ispovijedamo u Simvolu Vjere. To je naše hrišćansko i svetosavsko opredjeljenje. Nikome u našoj Crkvi od Svetog Save do danas nije palo na pamet da to opredjeljenje, koliko svetosavsko toliko i njegoševsko, pogazi ili izmijeni”, naveo je Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime