27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Ministarstvo sporta i mladih najavilo ulaganje 237 hiljada eura u devet opština

Ministarstvo sporta i mladih uložiće 237,8 hiljada EUR u izgradnju novih i adaptaciju i opremanje postojećih sportskih infrastrukturnih objekata u devet crnogorskih opština, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Ugovore o finasiranju projekata iz oblasti sporta potpisali su predstavnici opština Andrijevica, Tuzi, Berane, Rožaje, Bijelo Polje, Mojkovac, Žabljak, Plužine i Nikšić.

Ministarstvo sporta je, shodno kriterijuma i na osnovu kandidovanih projekata, odlučilo da podrži izgradnju balon sale u Andrijevici (50 hiljada), adaptaciju otvorenog terena u dvorištu Gimnazije 25. maj u Tuzima (28 hiljada) i izgradnju otvorenog terena u dvorištu OŠ Vuk Karadžić u Beranama (32,4 hiljade).

Podržana je i izgradnja kružne trim staze i teretane na otvorenom u park šumi Brezovičko brdo, u Rožajama (29 hiljada) i adaptaciju otvorenog terena na stadionu Nikoljac u Bijelom Polju (20 hiljada).

Ministarstvo će finansirati i izgradnju terena za atletska bacanja u Mojkovcu (20 hiljada), opremanje staze za nordijsko skijanje na Žabljaku (20 hiljada), teretane u Plužinama (19 hiljada) i nabavku košarkaških tabli u Nikšiću (5,4 hiljade).

Podržaće finaniski i nabavku sportske opreme za OŠ Krsto Radojević u Tomaševu (5 hiljada) i sprava za teretanu u Sportskom centru u Beranama (9 hiljada).

Ministar Vasilije Lalošević kazao je da su, osim navedenih, podržana još dva projekta.

“Opredijelili smo 39 hiljada za trenažni centar za borilačke sportove u Kolašinu. Specifično je da to nije sala vlasništva Opštine Kolašin, već države Crne Gore i Uprave za imovinu. Mi ćemo opredijeljeni novac dostaviti Upravi za imovinu, a ona će uraditi mini salu, u okviru Sportskog centra, za trenažni centar za cijelu Crnu Goru za džudo, karate, džiu džicu, boks i kik boks“, rekao je Lalošević nakon potpisivanja.

On je saopštio da je Ministarstvo opredjelilo i 24 hiljade EUR za rekonstrukciju ograde u Sportskom centru Morača za potrebe organizacije Evropskog prvenstva za Rukometašice.

“Nakon analiziranja dospjelih prijava za finansiranje male sportske infrastrukture opredijelili smo se za ove projekte. U aprilu smo uradili desetak infrastrulturnih projekata i određena sredstva opredijelili opštinama. Smatram da smo uradili dobre stvari. Nadam se da ćemo do proljeća, možda i ranije, imati sve projekte završene i da će omladina moći da ih koristiti“, rekao je Lalošević.

On je najavio da će Ministarstvo pokušati da postojeću školsku salu u Andrijevici ubaci u program Javnih radova.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime