6.9 C
Podgorica
6.12.2023.

Ministarstvo: Nije došlo do prekida nastavnog procesa u Bijelom Polju

Povodom slučaja u kojem je učenik Osnovne škole “9. maj” u Sutivanu kod Bijelog Polja prijetio đacima da će ih ubiti i tvrdio da ima listu za odstrijel, oglasilo se Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija. kako je istaknuto u saopštenju Ministarstva, nakon događaja Ministarsrstvo je organizovalo sastanak sa direktoricom škole, predstavnicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, predstavnicima nastavnog osoblja i roditeljima učenika škole “). maj”.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je upoznato sa preduzetim mjerama iz nadležnosti Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnog tužilaštva kao i Centra za socijalni rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja i dobilo uvjeravanja da će ovaj događaj koji je uznemirio javnost, biti prioritet u radu nadležnih organa. Radi preciznog informisanja javnosti, u JU OŠ “9.maj” Bijelo Polje, nije došlo do prekida nastavnog procesa, već se nastava odvija redovno”, ističe se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Iz ministarstva saopštavaju da će javnosti o svim preduzetim mjerama i aktivnostima nadležnih organa, biti pravovremeno obaviještena.

Da podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju i policija jutros su ispitivali navode da je učenik Osnovne škole “9. maj” u Sutivanu, prijetio đacima te škole da će ih ubiti.

Kako je “Dan” objavio, u prigradskom naselju Sutivan, grupa roditelja polumaturanata najavila je da danas neće slati svoju djecu na nastavu u školu jer su u strahuju za njihovu bezbjednost, zbog toga što je navodno dječak (13) prijetio da će ubiti 30 osnovaca sa spiska za odstrjel koji je napravio.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime