27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Miler Šaranoviću: Ohrabrujući koraci MUP-a i Vlade

Crna Gora teži što skorijem učlanjenju u Evropsku uniju, a na tom putu iskustvo i pomoć Austrije kao tradicionalnog partnera biće od nemjerljivog značaja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Republike Austrije u Crnoj Gori, Karlom Milerom.

Kako piše u saopštenju, dobri odnosi dvije zemlje i uspješna saradnja u oblasti unutrašnjih poslova će se u narednom periodu intenzivirati.

„Rješavanje bezbjednosnih izazova zahtijeva odlučno i brzo djelovanje, zato smo već preduzeli niz aktivnosti kako bi vratili integritet policijskoj profesiji i rad usmjerili u pravcu postizanja mjerljivog uspjeha“, poručio je Šaranović.

Piše da postavljene ciljeve MUP-a i Vlade Crne Gore mje moguće ostvariti jedino stvaranjem uslova u kojima je profesionalnost najvažnija preporuka za rad, što će u krajnjem dovesti do realizacije preostalih obaveza u poglavljima 23 i 24, dodao je Šaranović.

“Osvrćući se na kvalitetnu komunikaciju sa nadležnim policijskim službama Austrije, kroz kanale EUROPOL-a i Interpol-a, kazao je da će se u narednom periodu voditi odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Takođe, iskazao je uvjerenje da će Austrija i Crna Gora, zajedničkim radom, uspješno rješavati izazove na planu borbe protiv krijumčarenja droga i cigareta, uz razvijanje mehanizama za zaštitu regiona ali i cijele Evrope od posljedica ilegalnih migracija”, navode iz MUP-a.

Ambasador Karl Miler je istakao da su prvi koraci koje su preduzeli MUP i Vlade Crne Gore ohrabrujući, iskazujući uvjerenje da će dijalog kao model za rješavanje ključnih pitanja biti garant sveukupne stabilnosti u društvu. Saopštio je da Austrija vidi Crnu Goru kao prvu sljedeću članicu Evropske unije, te da Crna Gora može računati na punu podršku.

Ukazujući na važnost aktuelnog momenta kada su u pitanju evropske integracije, istakao je očekivanje da će MUP, kao jedna od ključnih institucija u ovom procesu, sprovesti neophodne reforme.

„Na tom putu, Austrija će biti prijatelj i saveznik“, poručio je Miler.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime