27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Milatović pokreće konsultacije sa NVO sektorom

Uvažavajući doprinos nevladinih organizacija društvenim promjenama koje su se desile u prethodnom periodu, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u toku svog mandata kontinuirano će organizovati sastanke sa predstavnicima organizacija civilnog društva, na različite teme, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

Kako su najavili, prvi sastanak na temu unaprjeđenja vladavine prava i ključnih reformskih izazova u Crnoj Gori biće organizovan u zgradi Predsjednika Crne Gore, u petak 23. juna 2023.godine u 11 sati.

“U svom pozivu nevladinim organizacijama Predsjednik navodi da ubrzanje evropskog puta Crne Gore zahtijeva angažovanje svih društvenih aktera. Imajući u vidu aktivnu ulogu civilnog sektora u procesu evropskih integracija smatra važnim da podrška naporima nevladinih organizacija bude prepoznata i na institucionalom nivou”, saopštili su iz kabineta Milatovića.

Jedan od ciljeva ovog sastanka je, kako su kazali, i uspostavljanje redovne komunikacije u procesu unaprjeđenja javnih politika.

“Visok nivo podrške javnosti članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji ukazuje da građani očekuju od svojih predstavnika da aktivnosti na ovom polju budu apsolutni politički prioritet. Osim toga, mnogi važni reformski procesi koji su započeti u prethodnom periodu zahtijevaju veće zalaganje ka uspostavljanju vladavine prava i funkcionalnih demokratskih institucija”, istakli su u saopštenju.

Milatović u pismu navodi da je dužnost svih nosilaca javnih funkcija da svoje aktivnosti i djelovanje stave u službu ostvarivanja upravo ovih ciljeva, dodaju iz kabineta predsjednika Crne Gore.

“Ovaj sastanak je važan imajući u vidu da se zacrtani ciljevi mogu ispuniti samo zajedničkim djelovanjem, i predstavlja prvi korak izgradnje partnerstva i saradnje institucije Predsjednika sa civilnim sektorom ka ostvarivanju rezultata od nacionalnog interesa”, zaključuju u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime