34.9 C
Podgorica
22.06.2024.

Milačić: Đukanović je kriminalac, dok se ne uhapsi u CG nema pravde

 

Dok Milo Đukanović ne bude uhapšen nema pravde u Crnoj Gori, smatra predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

“Sve dok se on ne procesuira ovdje nema govora o vladavini prava i demokratizaciju. Nije on nikakav Crnogorac, nego kriminalac, niti je zastupnik Crne Gore. On jedino može da funkcioniše u destabilizovanoj Crnoj Gori. Zbog njega treba da se stidimo. A Zoran Lazović, Milivoje Katnić, Vesna Medenica i njen sin su bili samo puki izvršioci njegovih naloga”, kazao je Milačić u emisiji “Klub A plus”.

Milačić smatra da je antisrpska politika u Crnoj Gori je i dalje prisutna.

“Srbi iz Crne Gore se uvijek targetiraju kad žele povezivanje sa Srbijom. Nisam primijetio da se centri moći bune kad Ervin Ibrahimović ide kod Erdogana, kad hrvatski predstavnici iz Crne Gore idu kod hrvatskih političara ili kada iz albanskih partija idu u Tiranu ili na Kosovo. Uvijek se kritikuje kad neko od srpskih predstavnika pođe u Beograd ili u Banjaluku”, rekao je on.

Komentarišući Svesrpski sabor u Beogradu, Milačić je kazao da je srećan što su predsjednik Skupštine, pojedini poslanici i predsjednici opština bili na tom događaju.

“To je jako važan događaj i nema ništa ljepše za Crnu Goru nego da gradi najbliže odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom. To je na korist svih Srba koji žive u Crnoj Gori. Ovo je početak novih procesa, a na saboru je donešena deklaracija, a najvažniji je duh jedinstva i želja za saradnjom”, ocijenio je on.

Milačić je ukazao da se time ne dovodi u pitanje državotvornost Crne Gore.

“Srbija je u ekonomskom smislu jedan od ključnih partnera Crne Gore. Ne smatram da je sabor bio partijski skup. Aleksandar Vučić je predsjednik države, ali je igrom slučaja predsjednik SNS-a”, zaključio je Milačić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime