12 C
Podgorica
3.12.2023.

Medojević: Svi koji ulaze u Abazovićevu Vladu kupuju kartu za Titanik

„Sad se vratio jezik vojske i jezik sile. Mlađi političari ne mogu da shvate da je ovo rat ali mi u najboljim godinama vrlo dobro znamo šta znači pojava rata u geostrategiji i politici regiona. Nažalost, moramo da se navikavamo na novo vrijeme, na duge godine krize, na ratove, probleme koji će se rješavati nasiljem i silom.“, kazao je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

„To će imati posljedice po region, zato smo mi iz DF-a zauzeli stav da ne treba da se svrstavamo u ovom sukobu ni na koju stranu i da Crna Gora ne bi smjela da ponovi grešku koju je imala u istoriji, da iskoristimo globalne podjele da se mi unutar Crne Gore „pokoljemo“, kaže Medojević.

On naglašava da ne bi mi opet bili žrtve čitave ove priče, moramo gledati naš interes.

„Prvi interes Crne Gore je da se u ovom trenutku mi pozabavimo našim unutrašnjim pitanjima. Vidite kakvo je rasulo u zemlji. Svako ko ulazi u ovu Vladu Dritana Abazovića kao da kupuje kartu za Titanik, a zna da će taj Titanik vrlo brzo da udari u ledeni brijeg. Crna Gora treba da se posveti sebi, da se ne svrstava ni na jednu stranu, iako se već svrstala.“, kazao je on.

Medojević, govoreći o ratu, kaže i da se i jedan dio Ukrajinaca radikalizovao i kazao da je to normalno jer mu je neko poginuo i da je to normalna posljedica.

„Radikalizovao se na antiruskim pozicijama. Jedan dio Ukrajinaca će, naravno po instrukcijama spolja od strane bezbjednosnih i obavještajnih službi, privatnih vojski, postati teroristi. Postoji li mogućnost da neka takva organizacija Ukrajinaca napadne imovinu Rusa u Crnoj Gori ili da napadne nekim drugim aktom interese Crne Gore u tom trenutku?“, upitao je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime