13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Medojević: Narko i duvanska mafija utiču na formiranje vlade!

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da narko mafija i duvanska mafija u Crnoj Gori značajno utiču na formiranje vlade i ponovio da je DPS političko krilo mafije. On je pozvao Zapad da pruži šansu narodu Crne Gore da se otgrne od smrtonosnog zagrljaja sa mafijom za koji je odgovoran, kako je naveo DPS i Milo Đukanović.

“Narko mafija i duvanska mafija znatno utiču na formiranje ove vlade. Premijer Krivokapić ne bi mogao da bude premijer da nije pored sebe imao lice koje je blisko švercu cigareta. Dobili smo vladu koja je štitila narko mafiju i duvansku mafiju.”, kaže Medojević.

Medojević se prisjetio da su pregovori nakon izbora 30. avgusta išli normalnim tokom i da će se formirati politička vlada na bazi izborne volje, i dodao da je DF bio spreman da napravi kompromise i da da drugim listama više nego što su osvojili na izborima.

“Mi smo pregovarali kao DF i ZBCG. Problem je nastao kad je DF, konkretno PZP tražio bezbjednosni sektor i mjesto potpredsjednika vlade za bezbjednost i demokratsku tranziciju. Dritan Abazović nikad to nije tražio, do momenta kad smo mi to zatražili. Mandatar Krivokapić kaže da je dobio mejl od koalicije ZBCG i da se slaže sa svim ostalim predlozima ali da nudi potpredsjednika vlade za ekonomska pitanja, ali to nismo željeli da prihvatimo.”, kaže Medojević.

Medojević je saopštio da mu je Krivokapić greškom poslao mejl a koji je bio usmjeren Dritanu Abazoviću, gdje mu nudi potpredsjednika vlade za bezbjednosni sektor i demokratsku tranziciju.

“Kada su obaviješteni da sam ja imao punu podršku Zapadnih partnera i obezbijedio pomoć Zapada, stvorila se blokada od svih koji su na platnom spisku narko i duvanske mafije da se DF izbaci iz Vlade.”, kaže Medojević.

“Šverc narkotika je nastavljen. Šverc duvana je nastavljen. Imate sastanak premijera Krivokapića sa premijerom Džonsonom i jedina tema je bila zaustavljanje šverca cigareta.”, kazao je Medojević.

Medojević je kazao da je Abazović morao imati informaciju o kokainu koji se nalazio u bananama kada je pronađeno 1.5 tona ove opojne droge, ali i da je ta informacija očigledno došla od stranih službi sa kojima Crna Gora sarađuje.

“Iza svega ovoga stoji crnogorska mafija čije je političko krilo Demokratska partija socijalista. Vi znate da kolege iz URE nemaju problem sa tim da su nas građani glasali, ali da moramo da se okrenemo Zapadu i da pitamo njih zašto ne možemo. Pokret za promjene je prozapadna stranka, koja je željela da građani Crne Gore na referendumu odluče žele li u NATO.”, poručuje Medojević.

On se obratio međunarodnim partnerima, predstavnicima SAD-a i pozvao ih da ne ohrabruju Abazovića koji je pod uticajem ili na platnom spisku narko i duvanske mafije a koalicija sa DPS-om upravo to predstavlja.

“Vaše službe kažu da je najveći problem Crne Gore mafija. Dajte podršku onim političkim strukturama koji umiju da sprovedu reforme, i koji će od Crne Gore napraviti pravnu državu. Vaša koalicija sa mafijom predstavlja neprijateljski čin prema Crnoj Gori.”, zaključio je Medojević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime