24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Medojević: Licemjerno je da EU traži od male Crne Gore da uvede sankcije Rusiji, dok ih Njemačka ne može uvesti u potpunosti!

Predsjednik Pokreta za promjene(PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta(DF) u emisiji „Okvir“ na RTCG-u, kazao je da je licemjerno da Evropska unija(EU) traži od male Crne Gore da uvodi sankcije Rusiji, dok ih najmoćnija država EU, Njemačka, ne uvodi kada je u pitanju energetika.

„Evropska unije traži od Crne Gore, koji je kandidat začlanstvo u EU, da uvede sankcije Rusiji, a Njemačka, najveća i najmoćnije zemlja EU, odnosno njen kancelar odbija da uvede sankcije Rusiji u smislu energetika“, kazao je Medojević.

On je upitao da li je to licemjerno, ali i rekao da sa Rusijom imamo ozbiljne poslovne investicije i da je Rusija na kraju i pomogla u nezavisnsti Crne Gore.

„Tražite od male Crne Gore, kojoj 30 ili 40% turistra dolazi iz Rusije, Ukrajine, Kazahstana, sa kojima imamo ozbiljne poslovne relacije u smislu investicija sa Rusijom i koje je ovdje dovodio Đukanović, predsjednik države, nisam ih ja dovodio 2007. godine. Na kraju, RUsija je pomogla obnavljanje crnogorske nezavisnosti, valjda je to svima više jasno“, istakao je Medojević.

Predsjednik PzP-a je kazao da se od Crne Gore kao male zemlje, koja je toliko izložena i osjetljiva na eksterne šokove, traži da uvede sankcije Rusiji, a Njemačka koja ima dva do tri puta veći GDP od Rusije, kaže da ne može.

„Ja da sam premijer, da mi EU kaže uvedi sankcije Rusiji, rekao bih čekajte da vidimo  koje sankcije su ekonomske koje nanose štetu Crnoj Gori. Pa bih rekao: ove sankcije ne možemo da uvedemo. Zašto? Zato što gubimo određeni iznos i ovo direkto utiče na društveni iznos i idemo u recesiju. Pa bih uspostavio fakturu Briselu i rekao: Izvolite i platite ovu crnogorsku solidarnosti.  A šta je rekla Evropska komisija? Da neće centa niko dobiti od tih sankcija“, zaključio je Medojević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime