22.9 C
Podgorica
28.05.2023.

Medojević: Iznenadilo me je što Brđanin nije podnio ostavku, sumnjam da je umiješan (VIDEO)

Lider PzP-a Nebojša Medojević kazao je da je Pokret za promjene i DF još 2007. godine kokrenuo inicijativu za provjeru koliko su narko-karteli i mafija duboko prodrli u institucije sistema.

Istakao je da su zbog toga na meti tih karteli bili njegov sin i on, što ukazuje na činjenicu da je DF jedini bio koji je radio na raskrinkavanju organizovanog kriminala i korupcije u državi.

“Ovaj kriminal i mafija nastali su uz pomoć DPS-a, jer su oni sastavni dio tih kartela i kriminala”, kazao je Medojević.

Dokaze oko korupcije i kriminala u našoj državi u posljednje dvije godine dobijamo od stranih policijskih struktura.

“Sada je problem što posljednje dvije godine nije formirana vlada koja bi se bavila suštinskim problemima. Drugo je bilo baviti se strukurnim problemima u ekonomskoj sferi, a drugo strukturnim problemima u bezbjednosnom sektoru, zbog čega sam ja sve vrijeme tražio da preuzeme taj sektor”, kazao je Medojević.

Ove posljednje akcije hapšenja ljudi iz policijske strukture dokaz su da se nije uspjelo sa sređivanjem suštinskih problema u bezbjednosnom sektoru a bez pomoći stranih policijskih struktura.

Istakao je da je sada jasno da je njegova inicijativa bila ispravna da se DPS ugasi, i da nije tačno kada pojedinci šire neistine da je isto što i oni.

“Iznenadilo me što direktor policije Zoran Brđanin nije podnio ostavku posilje nedavnog hapšenja njegovog pomoćnika. Ne bi me iznenadilo da je i on umiješan u sve to. Istrage idu onoliko široko koliko Europol pošalje informacije, sumnjam da će u ovom trenutku biti širih hapšenja s obzirom na to da policija nije ulazila u kabinet direktora policije”, kazao je Medojević.

Kaže da jedva čeka parlamentarne izbore, gdje će se formirati nova vlada koja će rješavati ove probleme. Nada se da će nakon pobjede na predsjedničkim izborima Jakova Milatovića, kojeg je Front podržao, očekuje ubjedljivu pobjedu na parlamentarnim izborima.

Zemlja se, kaže, nalazi u bezbjednosnoj i institucionalnoj krizi.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime