26 C
Podgorica
18.06.2024.

Medenici određeno zadržavanje do 72 sata, vraćena u KCCG

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici je večeras, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno zadržavanje do 72 sata, prenosi Portal RTCG. Ona je zbog zdravstvenog stanja vraćena u Klinički centar Crne Gore (KCCG), gdje će je pripadnici policije čuvati, rekao je njen advokat Zdravko Begović.

“Završeno je ispitivanje. Tužilac je donio rješenje o zadržavanju, ali imajući u vidu činjenicu da je moja branjenica lošeg zdravstvenog stanja, naloženo je da je pripadnici policije čuvaju u KCCG do dalje odluke tužioca, odnosno do eventualne naredbe i predloga za određivanje pritvora kod sudije za istragu. To je rok do 72 sata i čekaćemo odluku tužioca”, rekao je Begović nakon saslušanja ispred SDT-a.

Begović nije mogao da otkrije više detalja, rekavši da je tužilac izdao naredbu da je postupak tajan.

Medenici se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

“Moja branjenica je negirala izvršenje krivičnog djela. Iznijela je svoju argumentaciju”, dodao je Begović.

Podsjetimo, ona je u SDT-u dovezena iz KCCG večeras oko 20 sati. Medenicu je saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković, prenosi RTCG.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima. Njoj je rano jutros pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar. Tada smo dobili informacije da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u SDT-u bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali Medenici popodne opet pozilo.

Kako nezvanično saznajemo SDT je ranije danas tražilo mišljenje vještaka da se izjasni o tome da li Medenica može biti saslušana u SDT-u.

Vještak medicinske struke ranije danas izjasnio se da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, te da je sposobna da izjavu da u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina, sa jednom poznatom podgoričnom firmom.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Vesna Medenica i njen sin Miloš na pitanja Libertasa o ovome demantovali su navode iz transkripata pristiglih iz Europola.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime