7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

MCP o izborima: Necivilizovana retorika političara koji traži treći mandat unosi nemir i zebnju

Predsjednički izbori u Crnoj Gori, pored brojnih političkih tema, pokazuju otvorenu anticrkvenu kampanju onog kandidata koji je ujedno i aktuelni predsjednik države, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Njegovi nastupi kao i govori njegovih promotera, Srpsku Pravoslavnu Crkvu još uvijek označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve. Sve se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva. U posljednjih nekoliko godina, uz Božiju pomoć, puno toga se promijenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore. Međutim, krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vjernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podjele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo. Uvjereni smo da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima.”. navodi se u saopštenju.

Zato ponavljamo naš nedavni poziv vjernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsjedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve.”, piše u saopđštenju Mitropolije crnogorske primorske.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime