30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Lekić: Pretpremijera manjinske vlade u predstavi slobodnog pada autoriteta

„Današnje javne i precizne instrukcije DPS crnogorskoj vladi, njenom samoproklamovanom evropskom dijelu, se mogu vidijeti i kao uvod ili pretpremijera funkcionisanja najavljene manjinske
vlade“ ocijenio je poslanik DEMOS-a, Miodrag Lekić.

Kako je kazao, paralelno, putem tvitera i novinskih izjava, dakle ne više uobičajenim kanalima diplomatske komunikacije, ista vlada prima javne instrukcije, u ovom slučaju povodom sankcija Rusiji.

„I dok vlada ponovo pokušava da se sastane, premijer na nekom međunarodnom skupu, i to prilikom susreta sa američkim diplomatom Eskobarom, očigledno želeći da time i on impesionira crnogorsku javnost – je stigao da u formi političkog ogovaranja nešto podvali ostatku svoje vlade koji pokušava da danas donese odluku od jednoj važnoj temi“ dodao je Lekić.

On je dodao da je svima jasno da državne institucije, vladu prije svega, više ne karakteriše reformski let u mjestu, već slobodan pad autoriteta države, i kako je dodao, u dužem periodu prisutan.

„Ostaje da oko važne teme sankcija povodom rata u Ukrajini treba konsultovati u svim elementima praksu evropskih zemalja u ovom trenutku. Nju karakterišu dva bitna elementa. Primjena politike sankcija Rusiji i zaštita interesa svoje države i građana. Treba znati i podatak da Evropske zemlje za neprekinute energetske usluge uplaćuju Rusiji na dnevnom nivou jednu milijardu evra“ navodi se u saopštenju.

 

On je istakao da bi ovaj i drugi podaci, kao i sadržaji javnih debata koje se vode u tim, kako je kazao, zrelim, demokratskom zemljama, mogli biti korisni prilikom donošenje odluka crnogorskih državnih institucija.

„Makar se one nalazile predpolitičkom, duboko zapuštenom stanju“ zaključio je Lekić.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime