13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Lalović švercovao marihuanu dok je čuvao Medenicu?

Uhapšeni policajac Darko Lalović učestvovao je u organizaciji šverca više od pola tone marihuane u januaru 2021. godine, dok je bio zadužen za obezbjeđenje tadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, pišu Vijesti.

Portal Vijesti navodi da ovo piše u spisima predmeta Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje Lalovića i Božidara Karadžića tereti da su izvršili krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Laloviću se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njih dvojicu SDT sumnjiči da su tokom 2017. postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala osoba čiji identitet istražitelji navodno nijesu otkrili.

Međutim, uhapšeni su tek u decembru 2021. godine, nepuna dva mjeseca nakon što su crnogorskoj policiji partnerske službe iz Evrope dostavile prepisku sa kriptovane Sky ECC aplikacije.

Svih godina tokom kojih je, navodno, bio član kriminalne grupe, Lalović je bio raspoređen u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata (SOLO). Nekoliko posljednjih godina bio je zadužen za bezbjednost dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda, sa čijim sinom Milošem Medenicom se, prema tvrdnjama Europola, dopisivao preko kriptovane aplikacije, navode Vijesti.

Iz presretnutih poruka koje je Medenica navodno slao sakriven iza nadimka “Alberto Tomba”, proizilazi da je učestvovao u švercu cigareta, kupovao velike količine kokaina, a iz objavljenih transkripta da je doskorašnjem tjelohranitelju svoje majke govorio da ona o tome sve zna i da od nje može očekivati zaštitu.

Portal Libertas prošle sedmice objavio je komunikaciju Medenice i Lalovića. Objavljena je i njegova fotografija sa zabranjenim oružjem.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime