37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Lalošević: Snažnija podrška Šahovskom savezu

Podrška Šahovskom savezu biće još snažnija, uz poseban fokus na razvoj mladih šahovskih talenata, najavio je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

On je priredio prijem za predsjednika Evropske šahovske unije, Zuraba Azmaiparašvilija.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Šahovskog saveza Jovan Milović i član Upravnog odbora i počasni potpredsjednik Evropske šahovske unije (ECU) Veselin Drašković.

Saopšteno je da je povod susreta predstojeće Evropsko ekipno prvenstvo u šahu za žene koje će biti održano u Crnoj Gori naredne godine.

Ministar Lalošević je upoznao gosta sa nedavnom institucionalnom promjenom u nadležnom organu za vođenje politike razvoja sporta i mladih.

Lalošević je naglasio i da je u prethodnom periodu, dok je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, imao odličnu saradnju sa Šahovskim savezom Crne Gore.

– Rad Šahovskog saveza uvijek je bio za poštovanje što potvrđuje i činjenica da je Crna Gora u kontinuitetu domaćin prestižnih međunarodnih takmičenja u ovom sportu, kojim pripada i Evropsko prvenstvo za žene – rekao je Lalošević.

Azmaiparašvili se zahvalio na prijemu ministru Laloševiću uz poziv na zajedničku saradnju na planu promocije i unapređenja šaha u Crnoj Gori.

– Uvjeren da će vaša država i Šahovski savez, organizacijom ovog prvenstva, još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina – rekao je Azmaiparašvili.

Lalošević je naglasio da posebno cijeni značaj šampionata za razvoj tog sporta u Crnoj Gori.

– Značajan je i za razvoj sportskog turizma imajući u vidu veliki broj učesnika iz inostranstva i ljubitelja šaha koje ovakva takmičenja privlače da budu naši gosti – zaključio je Lalošević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime