37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Lalošević: Ministarstvo sporta na usluzi svim sportskim organizacijama

Ministarstvo sporta i mladih biće na usluzi svim sportskim organizacijama jer je primarni zadatak tog Vladinog organa da bude servis sportistima i sportskim radnicima, kazao je ministar Vasilije Lalošević.

On je, tokom sastanka sa predsjednikom Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanom Simonovićem, kazao da je njihovo snažno partnerstvo preduslov za dalji razvoj sporta.

Saopšteno je da je povod sastanka bilo učešće crnogorskih sportista na Mediteranskim igrama, koje će od 25. juna do 5. jula biti u Alžiru.

Ministar Lalošević je istakao poštovanje za realizovane projekte COK, ali i ukupan doprinos krovne sportske organizacije unapređenju oblasti sporta u Crnoj Gori.

– Pokrenuta je procedura na ispravljanju nepravde vezano za finansijska sredstva opredijeljena COK-u na nedavnom realizovanom konkursu – kazao je Lalošević.

Simonović zahvalio se ministru Laloševiću na saradnji koju su imali i u prethodnom periodu kada je bio na čelu Uprave za sport i mlade.

On je uvjeren da će sada i kao ministar dati veliki doprinos daljem unapređenju u oblasti sporta, navodeći da su pred njima važni zadaci u normativnom i strateškom pogledu.

– Hvala ministru Laloševiću na odgovornom pristupu i prepoznavanju značaja programa COK-a za 2022. godinu i preduzetim koracima na dopuni sredstava koja su opredijeljena na konkursu koji je realizovao prethodni organ, kako bi se stvorili preduslovi za realizaciju svih predviđenih aktivnosti COK-a – rekao je Simonović.

On je informisao Laloševića i o učešću na značajnoj konferenciji u oblasti sporta u organizaciji Olimpijskog komiteta, Fudbalskog saveza i Ministarstva sporta Francuske, a pod pokroviteljstvom predsjednika Francuske.

Najavljena je puna podrška Ministarstva sporta i mladih novim projektima COK-a, gdje su poseban akcenat stavljen na konferencije čiji je cilj da pokrenu javnu debatu o najvažnijim temama iz sportske oblasti i pruže konkretna rješenja za unapređenje ambijenta za rad sportista, najboljih ambasadora Crne Gore u svijetu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime