27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Laković: Dodijali smo Evropi sa švercom cigareta i narkotika (VIDEO)

Dodijali smo Evropi sa švercom cigareta i narkotika. Od nas se ne može živjeti u Evropi i zato su na granice Crne Gore došli službenici Frontex-a (Evropska agencije za graničnu i obalsku stražu – op.a)”, prokomentarisao je, gostujući u Specijalu A plus TV, profesor bezbjednosti i bivši savjetnik premijera Crne Gore dr Vojo Laković.

I neka su nas pritisli. Neka se ministar Filip Adžić ne hvali kako smo mi nešto otrkili. Sve što je otkriveno, dobili smo iz vana. Čime se hvalimo? Time što je neko iz Eurpola dojavio našem oficiru za vezu “dolazi vam to i to”? Koji je naš rezultat? Ajde samo odradili kako treba pa da budemo zadovoljni. Mi smo u vrijeme kada je glavni specijalni tužilac bio Milivoje Katnić imali prekid u dostavi podataka Europola. Jer oni dostave podatke a ovi ih stave u fioku. Ili ih kažu onome protiv koga su pisani“, kazao je Laković.

On je dodao da se problem ne rešava i zbog toga što u pravosuđu i sada 90 odsto kadrova Vesne Medenice.

Ne ulazim u njihovo poštenje. Ali neka se služba angažuje na način na koji je svojevremeno albanska. Da se ispita šta ima u vlasnitšvu taj sudija, kolika mu je bila imovina prije nego je došao na tu funkciju… Da se na taj način provjeri da li je sudija čist“, rekao je Laković.

Na pitanje da prokomentariše veoma blijede reakcije policije i pravosudnog sistema na informacije koje su javnosti predočene kroz presretnute SKY prepiske, Laković je odgovorio kontrapitanjem: “Šta mislite, koliko je profesionalaca, pod znacima navoda, iz sistema bezbjednosti imalo aplikaciju SKY na svom telefonu, odnosno imalo tzv. “kriptu”? Možda oni sada drhte iz straha da su i oni u materijalu koji se sada obrađuje. “Prolazi priča” da su mnogi imali takav telefon“.

Komentarišući situaciju u javnoj policiji, Laković je rekao da od kad se vratio u Crnu Goru osim specijalne nijedna jedinica MUP-a, nije izvela bojevo gađanje u cilju obuke svojih pripadnika.

Da se ne podsjećamo tragedije na Cetinju kada policajac koji je prvi reagovao nije znao čemu mu služi pištolj. Mi smo urušili sistem koji sada treba da se iznova napravi, a to ne može preko noći“, rekao je Laković.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da ni tokom 42. ni 43. Vlade nisu “ogrebani” službenici javne i tajne policije koji imaju imovinu vrijednu deset i više miliona eura, a koju teško mogu da opravdaju prihodima koje su imali u službi, Laković je odgovorio: “Jasno je da to nisu profesionalci“.

Čitavu emisiju možete pogledati na našem YouTube kanalu:

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime