24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Krivokapićev kabinet: Umjesto brige za Vladu, URA neka usaglasi spoljnu politiku sa partnerima iz SNP-a

“Današnje saopštenje GP URA podsjeća na standardizovanu DPS propagandu, kojom su se služili godinama, neprekidno pokušavajući da jedan dio Crne Gore predstave kao antizapadni, proruski, antidržavni, itd. Čestitamo URI na današnjem preuzimanju te štafete”, poručeno je iz kabineta odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića.

U reagovanju kabineta premijera Krivokapića na saopštenje GP URA u kojem se navodi da Vlada odbija da usvoji predlog Ministarstva vanjskih poslova o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu jer većina ministara neće da je podrži, ističe se da su političke pozicije Vlade Crne Gore prema ruskom napadu na Ukrajinu su potpuno jasne i nedvosmislene.

“Zbog toga je proces, obim i domašaj svakih sankcija, velika odgovornost za Crnu Goru. U tom smislu je nedopustivo da donošenju takvih odluka ne prisustvuju dva ključna člana Vlade, u vezi ove teme, a to su nesumnjivo ministar vanjskih poslova i ministar unutrašnjih poslova, te potpredsjednik Vlade koji je istovremeno koordinator službi bezbjednosti”, saopšteno je iuz kabineta premijera.

Iz Krivokapićevog kabineta dodaju da će “onog trenutka kada spomenuti članovi Vlade budu pokazali punu odgovornost prema važnim državnim odlukama, i budu opet prisustvovali sjednicama Vlade nakon puna dva mjeseca odsustva, ovo pitanje će biti jedna od prioritetnih tačaka sjednice Vlade”.

U reagovanju se dodaje da “ako je GP URA baš toliko stalo do međunarodne pozicije Crne Gore, neka prvo konsultuju svoje kolege iz SNP-a šta misle o ruskom napadu na Ukrajinu, kao i drugim međunarodnim obavezama Crne Gore”.

“Vlada još jednom šalje snažnu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, te poziva sve aktere javnog i političkog života da se uzdrže od svakog radikalizma i jeftinog ratnog profiterstva zarad dnevnopolitičkih poena, a na štetu sistema institucija i cjelokupnog crnogorskog društva”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime