24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Krivokapić poručio: Manjinska vlada bi uvela zemlju u nestabilnost

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, sastao se na marginama Delfi ekonomskog foruma sa austrijskom ministarkom za Evropu i ustav, Karoline Edštadler.

Tema razgovora bila je kriza u Ukrajini i moguće reperkusije na Crnu Goru, kao i na njen ulazak u EU.

„ Evropsko okruženje mora biti stabilno. Potencijalna manjinska Vlada ne može biti stabilna, jer je čine ideološki nespojive partije, a sama prekompozicija u Parlamentu nije dovoljna za reforme, pogotovu ne uz podršku onih koji  su korupcijom gušili sistem decenijama. „ kazao je premijer Krivokapić.

Potrebno je, kako navodi, da se nove  mlade snage uključe u politiku, vrate etiku u tu djelatnost od najvećeg značaja po društvo i pokažu da politika nije trgovina.

„ Stvaranje te Vlade zemlju bi direktno uvelo u nemire i nestabilnost, a potom bi kontrola same situacije bila jako teška, jer uvijek postoje elementi koji koriste haos, a koji se može nadovezati na dešavanja u Ukrajini. „ naglasio je Krivokapić.

Austrijska ministarka, Edštadler, kazala je da je vrijeme da Evropska unija pokaže razumijevanje za status zemalja kandidata i više ih uključi u dešavanja.

– Upravo kriza u Ukrajini pokazuje da ove zemlje mogu biti destabilizovane, što se nikako ne smije dopustiti. Ona je zamolila premijera da utiče na građane Crne Gore da i dalje vjeruju u Evropsku uniju, dodajući da proces priključenja mora biti ubrzan, kako Zapadni Balkan ne bi bio zauvijek izgubljen – kazala je Edštadler.

Crna Gora još nije krenula putem evroskepticizma, ali su aktuelna politička situacija i kriza demokratije poljuljale evropska uvjerenja određenog broja građana, zaključio je Krivokapić.

Izvor: Dan

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime