15 C
Podgorica
27.02.2024.

Krapović uputio urgenti zahtjev VDT-u da ispita napad na vojnike na Bogetićima

Ministar odbrane Dragan Krapović uputio je urgentni zahtjev Vrhovnom državnom tužiocu u Podgorici za preduzimanje radnji iz njegove nadležnosti u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog djela, ili drugih kažnjivih djela, koja se gone po službenoj dužnosti u vezi sa događajem koji se desio 8. aprila 2021. godine u mjestu Bogetići, kada je autobus koji je prevozio zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore zaustavljen od strane pripadnika ”Patriotsko-komitskog saveza”.

Tom prilikom je više pripadnika Vojske Crne Gore zadobilo tjelesne povrede.

“Krapović je, imajući u vidu niz medijskih naslova koji su propraćeni negativnim komentarima na račun pripadnika Vojske Crne Gore u konkretnom sučaju, kao i utisak zaposlenih u sistemu odbrane, da institucija u kojoj rade, kao i nadležno tužilaštvo, nisu preduzeli sve adekvatne radnje radi utvrđivanja postojanja krivičnog djela ili drugih kažnjivih djela, poslao urgenciju sa ciljem utvrđivanja odgovornosti lica koja su nanijela povrede profesionalnim vojnim licima”, saopšteno je iz njegovog resora.

Kako navode, urgenicija ka VDT poslata je sa ciljem zaštite integriteta pripadnika Vojske Crne Gore i vraćanja njihovog povjerenja u Vojsku kojoj časno služe.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime