11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

Krapović: Ulaskom SDP i SD Abazović će biti samo dekor u vladi

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović gostujući u „Slobodnoj Zoni“ na TV Prva kazao je da će DPS ulaskom SD-a i SDP-a, kao i sa partijama manjina, imati većinu u vladi i da će Dritan Abazović u vladi biti samo dekor.

„Memorandum je poltronski most za povratak DPS-a na vlast. DPS je i dalje iskusna politička struktura. Onoga momenta kada su URA i SNP duboko ušle u tu priču, a prelomna tačka je bila smjena Vlade i predsjednika Skupštine, i kad su shvatili da više nema nazad, počeli su sa zahtjevima. Danas imate činjenicu da portparol DPS-a govori da se nijedna odluka ne može donijeti bez DPS-a.“, kazao je Krapović.

On je upitao, ako DPS neće biti u izvršnoj vlasti, kako  u URA-i ocjenjuju ove poruke.

“Već duže vremena govorim da protagonisti manjinske Vlade ne mogu da pospješe evropski put Crne Gore. To je situacija gdje DPS ima apsolutnu kontrolu. Oni, ukoliko budu željeli, taj proces će završiti. Porota još nije donijela odluku, ali u toj finalnoj fazi, dominantno će u Vladi biti URA i SNP. Uslovljavanjem DPS-a da SD i SDP uđu, promijene većinu. Time bi promijenili većinu u Vladi, gdje bi SD i SDP kao i partije manjinskih naroda imale većinu u toj vladi. Abazović će u Vladi biti samo dekor.“, naglasio je Krapović.

On je ponovio stav Demokrata da građani nisu glasali da se u ovom mandatu DPS vrati na vlast.

„Ono što je problematično je da oni politički subjekti koji su prije 30. avgusta obećavali da DPS neće vladati nisu ispoštovali i posegnuli za saradnjom za DPS-om. To će ih dovesti u jednu bezizlaznu situaciju. Već smo imali jedan eksperiment sa ekspertskom vladom, sad idemo ka još jednom to nije dobro. Isti oni koji su protažirali ekspertsku vladu, su je proglasili neuspjelom i sad ulaze u novu eksperimentsku priču.“, kazao je Krapović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime