10.9 C
Podgorica
23.04.2024.

Krapović-Rodić: Osnažiti odbrambenu saradnju i dobrosusjedske odnose Crne Gore i Srbije

Ministar odbrane Dragan Krapović i ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić naglasili su oblasti u kojima je moguće osnažiti odbrambenu saradnju u narednom periodu, te istakli obostranu spremnost za unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa.

Krapović je, kako su istakli iz Ministarstva odbrane, ambasadoru Rodiću poželio uspješan mandat u Crnoj Gori i istakao očekivanje da će se odbrambena saradnja sa Republikom Srbijom temeljiti na obostranoj spremnosti za aktivan doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

On je istakao da je Crna Gora, kao punopravna članica Alijanse, posvećena kredibilnom članstvu u NATO, kao i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga.

Ministar je informisao sagovornika da je Crna Gora posvećena EU integracijama i nepokolebljiva u ispunjavanju neophodnih uslova za pristupanje EU.

Krapović je ukazao i na važnost Berlinskog procesa koji je, kako je dodao, ključan za jačanje regionalne saradnje i dalje reforme usmjerene na usklađivanje nacionalnih propisa sa EU regulativama.

Ambasador Rodić je izrazio uvjerenje da će saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore ići u smjeru revitalizacije bilateralnih odbrambenih odnosa, uz obostrano zalaganje za definisanje novih modaliteta saradnje i međusobno uvažavanje nacionalnih potreba i prioriteta.

Ambasador je ukazao i na značaj regionalnih inicijativa za jačanje međusobnog povjerenja i promovisanje aktivnog doprinosa zemalja Zapadnog Balkana evropskoj bezbjednosti.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime