14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Krapović: Bez Demokrata nema Vlade, Šaranovićeva tužba iznuđena

 

Ako Demokrata nema u Vladi, onda je to kraj Vlade, jer jednostavno politika nije matematika, kazao je večeras ministar odbrane Dragan Krapović u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Ukoliko bi Demokratska Crna Gora odlučila u skladu sa aktuelnim političkim okolnostima da izađe iz ove Vlade, to bi bio njen kraj. Postoje veliki broj okolnosti koji kreiraju politički kontekst”, poručio je Krapović.

Ipak, naveo je da su u svijetlu svega onoga što je izvjesno, a to je dobijanje IBAR-a i državni interesi, kao “odgovorni politički subjekt našli mjeru odgovora na kršenje zakona od strane premijera Milojka Spajića”.

“Premijer tvrdi da je Vlada stabilna i da nema nikakvih problema, ali to nije slučaj”, dodao je Krapović.

Komentarišući to što je smijenjeni direktor policije Zoran Brđanin novu tužbu Upravnom sudu protiv rješenja Vlade Crne Gore o njegovom razrješenju, Krapović je kazao da je to promašaj.

“Ne mogu da tvrdim da li će Brđanin pobijediti, ali mislim da je promašio sa ovom tužbom, jer je Vlada uradila sve po zakonu do zareza”, kazao je Krapović.

Prema njegovim riječima, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović morao je uputiti tužbu Vladi zbog, kako je naveo, “zaštite interesa i prava”.

“To je Šaranovićev dobar potez. Predsjednik Vlade je prekoračio ovlašćenja. To nije dobra poruka, ali ova Šaranovićeva tužba je iznuđena. Kad imate urušavanje zakona Upravni sud ovo mora riješiti. Nije postajala nijedna druga opcija osim da se obrati institucijama sistema, bez obzira na političke inplikacije”, poručio je Krapović.

Govoreći o stanju u sudstvu, Krapović je kazao da tu još uvijek nema reformi.

“Daleko je od toga. Tu je samo zagrebana površina i očekuje se temeljna reforma. Isto važi i za tužilaštvo. Sve to utiče na brojne procese unutar države. Ukoliko nema reforme sudstva, neće biti ni vladavine prava. Tu su brojne prepiske, a podsjetio bih da su procesuirani Jovanić, Čađenović i Medenica”, ukazao je ministar.

O ulasku BS u Vladu: Demokrate su protiv, dodatno bi sve to usložilo stvari

Komentarišući eventualni ulazak Bošnjačke stranke u Vladu, Krapović je podsjetio da je Demokratska Crna Gora protiv toga i da su to već naglasili i saopštili.

“Ulazak BS bi samo usložio stvari. Mi ćemo ispoštovati sve što je sporazumom određene. Sve van toga, nama nije prihvatljivo. U tom slučaju moralo bi sve prođe analizu unutar partije i ostalih političkih subjekata koji čine većinu”, zaključio je Krapović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime