19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Košarkaši otputovali za Sloveniju na prve provjere, brine situacija sa Todorovićem

Nakon sedam dana mini priprema u Baru, košarkaška reprezentacija Crne Gore je otputovala za Sloveniju, na turnir sa domaćinom i Holandijom, u sklopu priprema za akcije koje “crvene” očekuju ovog ljeta – dva meča kvalifikacija za Mundobasket (Bosna i Hercegovina) i nastup na Evropskom prvenstvu.

“Iza nas je sedam dana priprema u Baru. Akcenat je bio na trčanju i fizičkoj pripremi i planirano smo odradili. Prilično rano dolazi ovaj turnir, ali kako smo kasno dobili informaciju da ćemo igrati Eurobasket nije bilo previše izbora u odabiru prijateljskih utakmica, tako da smo prihvatili turnir sa Slovenijom i Holandijom. Fale nam jako bitna četiri igrača, ali ćemo iskoristiti momenat da odigramo dva meča protiv kvalitetnih rivala. Zavisi dosta i od toga u kakvim će oni sastavima biti, ali iskoristićemo šansu da napredujemo u igri, da vidimo greške i dobre stvari. Ovo su kontrolne utakmice bez nekog rezultatskog takmičenja”, rekao je selektor Crne Gore Boško Radović.

Pred put u Sloveniju pojavio se problem, centar Marko Todorović ima jaku upalu sinusa, pod antibioticima je i terapijom.

“Kad se vratimo iz Slovenije vidjećemo kakva je situacija i u razgovoru sa njim odlučiti kako dalje. Ostali momci su zdravi. Čekamo Dubljevića, Simonovića, Ivanovića i Perija koji će nam se priključiti po povratku iz Slovenije”, dodao je Radović.

Iako još uvijek nijesu nekompletni, atmosfera u našoj selekciji je na nivou.

“Zadovoljni smo urađenim, dobra je stvar što smo imali u junu i julu taj prozor, tako da smo već dosta dobro pripremljeni. Polako se uvodimo u fizičku formu, nijesmo još svi na maksimumu, ali narednih dana i kroz ove utakmice sigurno da ćemo biti blizu tog maksimuma”, objasnio je Zoran Nikolić, centar naše reprezentacije.

Crna Gora prvo igra u subotu sa Slovenijom (20.15 sati.

“Biće dobro za nas da odigramo ta dva meča. Slovenija vjerovatno neće biti u punom sastavu. Dobro je što su ovako rano dva meča, da vidimo gdje smo trenutno na utakmicama. Dobra prilika za nas da odradimo dobru provjeru za nastavak priprema”, naglasio je Nikolić.

Kao i uvijek kada su na okupu vlada izuzetna atmosfera, koja ovu selekciju krasi i daje dodatnu energiju.

“Atmosfera je fantanstična kao i uvijek. Volimo da se okupimo, imamo uvijek dobar ambijent u ekipi, svi smo dugo poznajemo i kroz reprezentaciju i kroz klupske karijere. Dobro je okupiti se i družiti se”, rekao je Nikolić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime