14.8 C
Podgorica
17.04.2024.

Koprivica sa Milerom: Vlada u potpunosti posvećena reformama i ispunjavanju privremenih mjerila

Vlada Crne Gore u potpunosti je posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava – Poglavlja 23 i 24, kao i ispunjavanju privremenih mjerila u ovoj oblasti, poručio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica koji se danas sastao sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, Majklom Milerom.

Koprivica je poseban akcenat stavio na nedavna imenovanja Vrhovnog državnog tužioca, predsjednika Sudskog savjeta i sudiju Ustavnog suda, kao rezultat visokog stepena političke saglasnosti.

“Tokom razgovora sa Milerom, potpredsjednik Koprivica je apostrofirao formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, u okviru kojeg će se obrazovati operativni timovi na nižem nivou, te da će, uz pomoć međunarodnih partnera, raditi na tekstu Strategije i Akcionog plana. Nacrt Strategije za borbu protiv korupcije je već proslijeđen ASK-u i Ministarstvu pravde, kako bi Savjet imao polaznu osnovu za dalji rad”, piše u saopštenju Vlade.

Miler je kazao da je Crna Gora u proteklih nekoliko mjeseci postigla značajne rezultate. Naglasio je da priortet treba da bude nastavak reformi u oblasti vladavine prava, kako bi Crna Gora ispunila privremena mjerila u poglavljima 23 i 24 u najkraćem mogućem roku i time iskoristila trenutni zamah politike proširenja za ubrzanje pristupnih pregovora sa EU.

“Potpredsjednik Koprivica je kazao da posjeta gospodina Milera jeste podrška Crnoj Gori u intenziviranju reformi koje su nužne za ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji”, zaključuje se.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime