20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Kontrola optužnice protiv rukovodilaca “Plantaža” zakazana za 28. mart

Kontrola optužnice podignute protiv protiv šest bivših rukovodilaca u “Plantažama 13. jul” biće održana 28. mart u Višem sudu, saznaje portal RTCG.

Podsjetimo Specijalno državno tužilaštvo je predalo početkom marta optužnicu Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici, protiv šest bivših rukovodilaca u “Plantažama” koji se terete za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Oni se sumnjiče da su prije tri godine privatnoj kompaniji “OMP-Engineering” pribavili imovinsku korist na štetu državnog preduzeća Plantaža.

Proces je pokrenut protiv bivših članova odbora direktora Plantaža, među kojima je profesori ekonomije Veselin Vukotić i Božidar Mihajlović i izvršne direktorke Verice Maraš.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja jula 2022. godine uhapsili su nekadašnje članove odbora direktora koji su tri mjeseca bili u Istražnom zatvoru u Spužu.

Specijalno državno tužilaštvo je avgusta 2022. proširio istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica Verica Maraš zbog sumnje da je “Plantažama” napravila štetu od oko pet miliona eura.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime