13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Konjević: Abazović postaje talac SNP-a, sastavljanje Vlade postalo cirkus

“Sastavljanje vlade pretvaramo u cirkus, a to najviše radi mandatar Abazović. On treba da se izjasni ima li većinu za sastav vlade. Da vrati mandat ili da predloži sastav vlade. To su pitanja za Abazovića. On ima želju da u vladi bude SNP. Mislim da on postaje talac SNP-a”, kazao je Konjević novinarima u parlamentu.

Konjević je naglasio da su za vladu od 49 poslanika, ali i podsjetio da su rekli da ona treba da bude zasnovana na jasnim programskim principima.

“Mi smo zainteresovani s kim god se dogovorimo o tome. Ovdje jedino od SNP-a, koji bježi od toga, imate da određuje ko treba da bude u toj vladi. Pozivam SNP i Abazovića da dogovorimo te principe. To je cijeli rebus ako želimo ozbiljno da pristupimo ovome. Ali, ako ovo pretvaramo u cirkus, pozivamo Abazovića da vrati mandat”, rekao je Konjević.

Kazao je da Demokratski front drži parlament u blokadi, da Vlada “nije donijela nijednu antikriznu mjeru.”

“Mandatar Abazović je načinom na koji pregovora pretvorio ovo u cirkus. Suština treba da bude čime će vlada da se bavi, a ne ko je u vladi”, istakao je on.

Konjević je, govoreći o sumnjama u kupovinu glasova u Ulcinju, kazao kako da se boji da “stare, loše navike preuzimaju oni koji su ih kritikovali”. Pozvao je na rješavanje problema kroz nadležne institucije.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime