11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

Konatar: Abazović će za dan-dva izaći sa konretnim predlogom sastava vlade

Šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo”, Miloš Konatar (URA) kazao je da su u toku intenzivni pregovori o formiranju vlade, kao i da je napravljen određeni napredak u odnosu na prošlu sedmicu.

Očekuje da mandatar Dritan Abazović u narednih dan-dva izađe s jasnim stavom i obavijesti Skupštinu o predlogu sastava vlade.

“Svi se moramo pomalo pomjeriti s početnih pozicija ukoliko želimo da postignemo dogovor. Očekujem u narednih dan-dva konačan dogovor o novoj vladi”, kazao je Konatar novinarima u Skupštini.

Podsjetio je da je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović rekao da je SNP spreman na određene ustupke.

“Ne mogu govoriti konkretno o tome, ali svakako smo napravili napredak u razgovorima. U ovom trenutku se razgovara o sastavu vlade”, rekao je Konatar.

Kazao je i da u ovom trenutku nema promjena u odnosu na početni dogovor – da mjesto predsjednika Skupštine pokriva kandidat SNP-a.

“I ja sam rekao da bih volio da vidimAleksandra Damjanovića na mjestu ministra finansija. Ali, dok se ne napravi konačan dogovor, nijedno ministarsko mjesto nije sigurno. Krajnju riječ će dati mandatar”, istakao je Konatar.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime