20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Kolašin: Zaposleni u MUP i Upravi policije dobiće stanove u novoj zgradi

U tom objektu, kako je ranije saopšteno, stanove će dobiti zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravi policije, koji rade u tim organima, a žive na teritoriji opštine Kolašin.

Kako piše u idejnom rješenju, zgrada će imati suteren, prizemlje, tri sprata i potkrovlje. Planirano je da u njoj budu 63 stana, od čega četiri garsonjere, 53 jednosobna i šest dvosobnih stanova. U podzemnoj garaži predviđeno je 37 parking mjesta. Još 26 mjesta biće u parteru, od čega šest za osobe sa invaliditetom.

Opština Kolašin lani je Sindikatu bezbjednosnih institucija Crne Gore, za potrebe gradnje tog objekta, bez naknade, prenijela pravo svojine na građevinsko zemljište koje se nalazi u zahvatu DUP-a ‘’Breza’’. Dvije parcele, površine skoro 1.800 metara kvadratnih, prema tadašnjoj procjeni, vrijedjele su 276.000 eura.

“Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore, kao investitor objekta, oslobađa se obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a dužan je da o svom trošku izvrši kompletno komunalno opremanje građevinskog zemljišta do priključka na urbanističku parcelu. To uključuje i izgradnju pristupnih saobraćajnica, u skladu sa planskim dokumentom”, piše u opštinskoj odluci.

Kako je saopšteno, Sindikat ima obezbijeđena sredstva za izgradnju tog objekta.

Lokalna uprava je, objašnjavaju, prepoznala javni interes “smatrajući da je rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ujedno i stanovnika Kolašina interes i same Opštine”. Parcela na koju će pravo svojine biti prenijeto Sindikatu je, podsjećaju, neizgrađeno građevinsko zemljištu na kom je planskim dokumentom predviđena izgradnja stambenog objekta. Dodatni interes Opštine je, piše u obrazloženju predloga odluke, da se ta neuređena i neizgrađena lokacija privede namjeni.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime