30.8 C
Podgorica
25.06.2024.

Knežević: Ne rukovodim hapšenjem Đukanovića, Jutarnji list pun neistina, gluposti i zluradosti

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević reagovao je na jučerašnji tekst Jutarnjeg lista u kom se navodi da on rukovodi akcijom hapšenja Mila Đukanovića, ističući da je tekst pun neistina, gluposti, zluradosti, tabloidnosti.

On je kazao da je njegova dužnost da se oglasi povodom teksta u hrvatskom Jutarnjem listu pod naslovom: “Sprema li se hapšenje Đukanovića?“ koji su prenijeli gotovo svi relevantni crnogorski mediji, a u kome sam označen kao jedna od ključnih osoba koja po nalogu Aleksandra Vučića rukovodi akcijom hapšenja Đukanovića.

– Osim što pomenuti tekst obiluje neistinama, glupostima, zluradošću, tabloidnošću, ipak je njegova namjera opasnija i tendencioznija. A sve se dešava nakon saopštenog stava Predsjedništva DNP-a o suspenziji podrške vladi Milojka Spajića kroz ispostavljene zahtjeve među kojima je izglasavanje Rezolucije o genocidu Jasenovcu – kazao je Knežević.

Ističe da je u svom dosadašnjem političkom angažmanu jasno i beskompromisno saopštavao svoje stavove, vodio političke borbe, robijao zbog svojih uvjerenja, griješio u nekim situacijama, primao i zadavao udarce, mnogima nije simpatičan, kod mnogih izaziva, kako kaže, i agresiju, ali ono što je sigurno, “svoje političke protivnike sam isključivo posmatrao kao “političke” i nikako drugačije”.

– Među njih spada i Milo Đukanović, o čijoj politici i njenoj pogubnosti po Crnu Goru mislim sve najgore. Uostalom, to sam mu i u lice saopštavao pred čitavom crnogorskom javnošću. Ipak, bez obzira na moj stav o Milu Đukanoviću, sve i da imam, a nemam nikave institucionalne mehanizme, ne bih radio ono što su drugi radili meni. Nisam se oglašavao, niti euforisao, ni kad su uhapšeni moji progonitelji, jer nisam vaspitavan da uživam u tuđoj muci makar se radilo i o mojim dželatima. Vjerovatno je ovo pogrešan stav, jer bi revanšizam bio potpuno logičan nakon svega što sam preživio sa svojom porodicom, ali bih onda u tom slučaju bio isti kao oni protiv kojih sam se borio – kaže Knežević.

 

Smatra da policija, tužilaštvo i sudovi treba da rade svoj posao bez zloupotreba, i da svakog, uključujući Mila Đukanovića i njega, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore procesuiraju ako za to imaju osnov.

– Spektakle za javnost i ponižavanja ljudi nikad nisam podržavao, jer sam prošao kroz taj špalir nekoliko puta, a nekima je i to malo bilo, pa su mi hapsili majku i brata kako bi izazvali moju reakciju. Zato ovo targetiranje Jutarnjeg lista doživljavam veoma ozbiljno jer ono ima za cilj da doprinese daljem podizanju tenzija i vrlo mogućim građanskim sukobima u Crnoj Gori. Nijedna funkcija, nijedan mehanizam moći, nije vrijedan jedne suze, a kamoli kapi nečije krvi.

Zbog toga ću se narednih dana konsultovati sa svojim pravnim timom oko podnošenja tužbe protiv Jutarnjeg lista, jer njihova objava ima za cilj da izazove nemire i građanske sukobe u Crnoj Gori. I neka niko ne pomišlja da naše unutrašnje političke antagonizme može iskoristiti da ugrozi mir koji smo uspjeli sačuvati i u mnogo težim vremenima – istakao je Knežević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime