24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Knežević: Bulajić čuva Ustav i zakone Crne Gore i neće zakazati sjednicu Skupštine

Vršilac dužnosti predsjednika parlamenta Strahinja Bulajić ponaša se u skladu sa Ustavom i neće zakazati sjednicu Skupštine na kojoj bi se formirala drugačija većina od postizborne, prokomentarisao je lider DNP-a Milan Knežević gostujući u emisiji Načisto TV Vijesti.

On je kazao da građani nijesu 30. avgusta glasali da lideri Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije Dritan Abazović i Vladimir Joković, poslije godinu dana pođu sa Demokratskom partijom socijalista, Socijaldemokratskom partijom i Socijaldemokratama.

Ako je Abazović spreman da u okviru aktuelne parlamentarne većine se dogovorimo o izboru nove vlade, Bulajić će zakazati sjednicu Skupštine odmah nakon završetka ove emisije”, rekao je Knežević u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti.

Problem je što Abazović želi sa DPS-om, SDP-om i SD-om da promijeni izbornu volju a  to može da uradi samo na izborima. Abazović i Joković nisu dobili mandat da uspostavljaju hibrid od Vlade“, rekao je Knežević.

Na pitanje da li manjina poslanika ima pravo da blokira rad Skupštine, Knežević je odgovorio da je izborna volja iznevjerena onoga trenutka kada je iz Vlade izbačen DF i  napravljena koalicija URA-e i nevladine organizacije “Ne damo Crnu Goru” Zdravka Krivokapića.

Lider DNP-a je rekao i da je za to da se odmah raspišu izbori.

Ukoliko potpredsjednik Skupštine Ervin Ibrahimović zakaže sjednicu, dobiće krivičnu prijavu. Ako se formira manjinska vlada, pozvaćemo Demokrate i sve snage koje se protive tome, da formiraju organizacioni odbor koji će početi vaninstitucionalnu borbu protiv očigledne političke korupcije. Svi zajedno možemo doći do kritične mase koja će izvršiti demokratski pritisak na Abazovića i sve koji žele da prekroje izbornu volju i da kroz taj pritisak dovedemo do spremanja uslova za formiranje vlade nacionalnog jedistva i da se dogovorimo kada će biti izbori“, poručio je Knežević.

Govoreći o stavu potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak koja je kazala da poštuje odluku SNP-a i da Bulajić treba da zakaže sjednicu, on je prokoemntarisao da Bošnak ima pravo na svoj stav, ali da Bulajić čuva Ustav i da neće zakazati sjednicu.

I ona je potpredsjednica Skupštine, pa neka to uradi ona. Smatramo da Bulajić čuva Ustav i zakone Crne Gore“, rekao je Knežević i pozvao Abazovića da vrati mandat predsjedniku države Milu Đukanoviću.

“I Joković bi trebao da vrati mandat jer je na njihovoj listi nastupao sa anti DPS pozicija”, rekao je Knežević.

Govoreći o međunardnim odnosima Crne Gore on je kazao da želi dobre odnose sa SAD i svima, “ali na nivou partnerstva”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime