17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Kalezić: Milović i Krvavac iritantni faktori u pregovorima, Spajić mora biti razuman

 

Očigledno je da su funkcioneri Pokreta Evropa sad Andrej Milović i Branko Krvavac iritantni faktori u pregovorima oko sastavljanja nove Vlade, smatra direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Predrag Kalezić.

Kalezić je, gostujući u emisiji “Klub APlus” kazao da je očigledno da su Milović i Krvavac odveli Spajića u nekom pravcu koji većinska Crna Gora ne podržava.

“Spajić ima najbolju poziciju mandatara u zadnjih nekoliko decenija. Pregovori sada mogu da se vrate na početak. Druga opcija je uvođenje faktora koji su se borili za tekovine borbe protiv Mila Đukanovića, a može i da se vrati mandat. I zadnja opcija je da se ide do kraja, to jest da se pravi takozvana grbava Vlada koja nema nikakvu budućnost. Vrlo lako bi se moglo desiti da se tako osujeti Spajićeva politička karijera”, ocijenio je Kalezić.

Prema njegovim riječima, Spajić je u Crnoj Gori stekao utisak simpatičnog, novodošlog čovjeka, ali mora biti razuman.

“Neka se odmjeri sa jakim igračima, sa Dritanom Abazovićem i Milanom Kneževićem”, predlaže Kalezić.

Govoreći o aferi Tunel, Kalezić je kazao da je najgore od svega što Milović, Krvavac a ni predsjednik Crne Gore Jakov KMilatović nisu svjesni obima kriminala u institucijama.

“OItome upravo govori i slučaj tunela u depou Višeg suda. Taj nalogodavac samo govori šta je u ovoj državi moguće”, zaključio je Kalezić.

Kalezić se u emisiji na A Plus televiziji dotakao i teme o uticaju stranih ambasada na političke prilike u Crnoj Gori, navodeći da se u javnosti predimenzionira uticaj stranog faktora.
Lično  sam zainteresovan da čujem njihovo mišljenje”, zaključio je Kalezić.
- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime