11.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Jovanović: Pravda djelimično zadovoljena, čekamo procesuiranje Đukanovića i Katnića

Nakon sedam godina od pokretanja montiranog političkog procesa od strane SDT i Milivoja Katnića, SDT je odustalo od optužbi protiv nas, čime smo dokazali da smo za svo ovo vrijeme bili politički gonjeni od strane “institucija” koje su se nalazile u kandžama DPS i organizovanog kriminala, saopštio je predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović.

Podsjetimo, Jovanović je prema navodima tužilaštva bio dio kriminalne organizacije koju je formirao Nebojša Medojević i Biznismen iz BiH Momir Popović.

Specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić saopštila je u završnim riječima pred Višim sudom da odustaje od gonjenja optuženiog Nebojše Medojevića, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, i od krivičnog gonjenja za određeni broj lica za krivično djelo pranje novca.

Kako kaže, suprotno pravnoj praksi, morali su da dokazuju svoju nevinost i u tome uspjeli do te mjere da je SDT moralo da odustane od soptvenih optužbi.

“Sudilo nam se bez ijednog materijalnog dokaza, činjenice, izjave svjedoka pa čak i indicije. Sudilo nam se isključivo zbog političkog djelovanja protiv režima Mila Đukanovića na šta smo ponosni. Za svo ovo vrijeme bili smo označeni kao “pripadnici organizovanog kriminala” i“ državni neprijatelji” od strane političkih oponenata ali i pojedinih današnjih koalicionih partnera a tada opozicionih subjekata”, kaže Jovanović.

S obzirom da je, kako kaže, institut “crvenog obraza” odavno isčezao u Crnoj Gori, nema očekivanja da će iko osjetili bilo kakvu nelagodu ili kajanje.

“Porodicama nevino optuženih nije bilo lako jer su preživljavali medijsku hajku od hapšenja, određivanja pritvora do svakog ročišta suđenja. Pokušali su da nam ukaljaju ugled i čast a postigli su suprotno. Pokazali su svima u CG da su ukaljali poziv tužioca, policajaca i sudija”, tvrdi Jovanović.

Ovo je, kako navodi, još jedan dokaz da su optužbe naređivane sms porukama.

“Istrage vođene po političkom diktatu, a presude određivane po finansijskom i političkom tarifniku. Nisu uspjeli da nas slome već da nas ojačaju. Danas možemo da kažemo da je pravda djelimično zadovoljena a da za potpunost čekamo da SDT procesuira nalogodavce ovog montiranog slučaja na čelu sa Milom Đukanovićem i Milivojem Katnićem i drugim pomagačima koji su montirajuci i sprovodeci ovaj proces organizovali kriminalnu grupu sa namjerom da nas politički eliminišu”, zaključio je Nikola Jovanović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime