30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Još uvijek se ne zna ko je ranio Vojina Stupara

Napadač koji je sredinom juna, ispred tunela Vrmac, ranio Kotoranina Vojina Stupara još uvijek nije otkriven. Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, preduzet je niz radnji i vještačenja, ali ništa od toga nije rezultiralo identifikovanjem počinioca. Istražiteljima istragu otežava i činjenica da Stupar, makar na početku istrage, nije govorio istinu. Naime, on je tvrdio da je u pitanju samoranjavanje, ali policiji ta verzija bila sumnjiva od samog početka. Istragom su njihove sumnje odmah potvrđene jer se ispostavilo da se Stupar ipak nije ranio sam. Nakon pribavljenih dokaza, tužilaštvo je djelo kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju.

Iz Višeg državnog tužilaštva “Danu” je potvrđeno da napadač nije identifikovan i da je istraga i dalje u toku.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv N.N. izvršioca krivičnog djela ubistvo u pokušaju, izvršeno na štetu lica V.S., dana 17.6.2023. u mjestu Kavač – opština Kotor, koji predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je od strane Uprave policije obavljen uviđaj na licu mjesta, određena su potrebna vještačenja, koja nisu dala razultate u otkrivanju izvršilaca navedenog krivičnog djela, tako da će se u daljem toku postupka preduzeti i druge mjere i radnje, sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja i identifikacije učinioca krivičnog djela”, saopštila je za “Dan” Lepa Medenica, rukovodilac i portparol podgoričkog VDT-a.

Stupar je, prema policijskim evidencijama, blizak “kavačkom klanu”. Policiji je 17. juna prijavljeno je da je nadomak tunela Vrmac pronađen ranjeni muškarac koji traži pomoć, nakon čega su inspektori izašli na lice mjesta i utvrdili da se radi o Stuparu. On je tada transportovan u Opštu bolnicu Kotor. Inspektorima je rekao da se sam ranio, ali kako pištolj nije pronađen ni nakon opsežne pretrage terena, istražitelji su odmah posumnjali u njegovu izjavu. Naime, Kotoran je, tvrdeći da je sam potegao obarač, objasnio policiji gdje je bacio pištolj. Organizovana je detaljna pretraga terena, ali pištolj nije pronađen. Nakon toga je od njega uzeta parafinska rukavica i tako je utvrđeno da on nije ispalio hice.

Portal N1 je ranije objavio da je Stupar član takozvanog “vračarskog klana”. On je inače zet Igora Božovića, koji slovi za jednog od vođa “kavačkog klana”.

Na stupcima crne hronike našao se i kada je na njega, navodno, pucao vođa “škaljarskog klana”, sada pokojni Jovan Vukotić, koji je kasnije oslobođen tih optužbi.

Stupar je kao napadače označio Vukotića, Igora Dedovića i Milića Minju Šakovića.

Stupar je 2019. godine hapšen zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju radi šverca kokaina koji je zaplijenjen na vojnom brodu “Jadran” u Tivtu, a čija je vrijednost procijenjena na pet miliona eura.

Iskaz mijenjao i 2016. godine

Na Stupara i njegovog prijatelja Miloša Radonjića pucano je 2016. godine u Kotoru. Stupar je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen. Prema tužilačkim dokumentima, Vukotić, Šaković i Dedović su 27. marta 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite, vozilom prepriječili put “citroenu C3” u kom su bili Stupar i Radonjić i pokušali da ih ubiju. Pištolj je, navodno, prvi potegao Vukotić, koji je, kako se sumnjalo, iz “škorpiona” s prigušivačem ispalio više hitaca u Radonjića, koji se nalazio na mjestu suvozača. Kada su Stupar i Radonjić krenuli da bježe, Dedović i Šaković su, navodno, pucali u njihovom pravcu.

Vukotić, Dedović i Šaković kasnije su oslobođeni svih optužbi jer je Stupar promijenio iskaz i rekao da ipak ne zna ko je pucao na njega. Inače, nijedan od pomenute trojice više nije među živima.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime