13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Joković: SNP nastavlja pregovore oko manjinske vlade

Lider SNP-a Vladimir Joković vjeruje da će kroz razgovore koje je najavio mandatar Dritan Abazović uspjeti da nađu neko rješenje oko formiranja manjinske vlade.

“Svakako je dobro što se razgovara i vjerujem da ćemo uspjeti da nađemo neko rješenje i ostvarimo rezultat”, rekao je Joković za Pobjedu.

On je demantovao informaciju koju je juče objavio portal “Borba” da je SNP na Predsjedništvu donio odluku da neće biti dio manjinske vlade. Informaciju su demantovali i izvori Pobjede bliski mandataru.

“Glavni odbor je nadležan da donosi odluke o tome i on je to i učinio – to je odluka SNP-a koja je poznata”, poručio je on.

Kazao je i da su na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva te stranke sumirali rezultate izbora u Beranama i razgovarali oko buduće manjinske vlade, a podsjetio je i na odluku Glavnog odbora SNP-a da ova stranka neće biti dio vlasti koju bi činili SDP i SD.

Komentarišući tvrdnje pojedinih političkih partija da su preliminarni rezultati izbora u Beranama pokazali da je ideja manjinske vlade doživjela poraz, Joković je poručio kako „bi volio da SNP uvijek doživljava poraze kakve je doživio na izborima u nedjelju“.

“Za nas je najbitnije da su naši članovi prepoznali da mi vodimo jednu ozbiljnu, državničku politiku, da želimo dobro građanima Crne Gore. Da želimo da Crna Gora bude bolja, naprednija, uređenija, institucionalno sređenija i tim putem ćemo nastaviti. Tako da apsolutno ne smatram da je koncept manjinske vlade doživio poraz”, istakao je Joković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime