17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Joković: Ne možemo biti dobrodošli samo tamo gdje se ne može bez nas

Rezultati izbora u Beranama ostavili su mogućnost formiranja vladajuće većine i bez SNP-a koji je u dva izborna ciklusa bio stub vlasti u ovomg radu.

Iz izbornih štabova Demokrata, “Berane sad” i Prave Crne Gore prve poruke išle su u tom pravcu, dok je poslanica DF-a Jelena Božović nagovijestila mogućnost formiranja vlasti bez SNP-a samo ukoliko ova partija pristane na formiranje manjinske Vlade sa pokretom URA.

Reagujući na takve najave, lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da ta stranka neće pristajati na ucjene.

Ako neko želi bez SNP-a da formira lokalnu vlast bilo gdje, mi se tome nećemo buniti. Ali ne može se birati negdje gdje se ne može bez SNP-a, onda je SNP dobrodošao. A negdje gdje se moze bez SNP-a, onda ako je SNP i najjači nije dobrodošao“, rekao je Joković za Vijesti.

On je dodao da je SNP u Beranama na jučerašnjim izborima pokazao trend rasta jer je u prošlom sazivu skupštine imao šest mandata, a sad je osvojio sedam.

Ne mogu nama prigovarati što hoćemo da formiramo manjinsku vladu oni koje DPS podržava tamo gdje njima odgovara. Ako u jednoj opštini DPS podržava jednog predsjednika, to nije promjena izborne volje građana, a ako bi isto to bilo na državnom nivou, ako nije u interesu onih koji to tako tumače, onda je to promjena izborne volje građana. SNP želi dogovor, ali SNP ne želi uslovljavanje“, prokomentarisao je Joković.

Lider SNP-a rekao je da ova partija nastavlja svojim putem i da će razgovarati “sa svima ako žele sa nama”.

Ne želimo ni sa kim da dolazimo do konflikta i da pogoršavamo odnose, ali ono što se dešavalo u ovoj kampanji i takav pritisak na SNP, nikad nigdje nijedna partija nije preživjela. Dakle, SNP je ovim današnjim rezultatom u Beranama pokazao da je nesalomljiv, da ima najčvršće biračko tijelo, da je ozbiljan, nezaobilazan faktor na političkoj sceni Crne Gore, tako je sad, tako će biti i ubuduće“, rekao je Joković, prenijele su Vijesti.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime