16 C
Podgorica
24.09.2023.

Injac i Adrović potpisali Sporazum kojim će se regulisati projekat “Vrela Ribnička”

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović potpisali su Memorandum o saradnji koji će biti važan temelj budućoj realizaciji projekata, a koji su u vezi sa objektima Kolektivnog centra “Vrela Ribnička”, u vlasništvu Glavnog grada, od kojih su tri predviđena za rekonstrukciju uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i donatorskih organizacija (Help i dr.).

Cilj je da se obezbijede adekvatni uslovi za rad i kancelarije Crvenog krsta, prostora za razvoj usluga socijalne i dječje zaštite, prostora za stanovanje pet porodica u stanju socijalne potrebe, koje su smještene u objektima Glavnog grada Podgorica, prostora za prihvatilište-sklonište za djecu bez pratnje roditelja iz Ukrajine na osnovu privremene zaštite, te prostora za smještaj deset raseljenih i interno raseljenih porodica koje i dalje stanuju u objektima.

Gradonačelnica Injac je kazala da će zajednički rad na unapređenju socijanih politika, uz mapiranje potreba naše zajednice pomoći stvaranju boljeg ambijenta, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

“Potpisivanjem Memoranduma o saradnji formalizovali smo dobre namjere da u što kraćem roku realizujemo neke od planiranih aktivnosti. Kao lokalna samouprava daćemo pun doprinos unapređenju kvaliteta života svih građana Podgorice i truditi se da socijalni servisi budu dostupniji, efikasniji i kvalitetniji”, kazala je Injac.

Foto: PG Biro

Ministar Adrović je naglasio da potpisivanje Memoranduma podrazumijeva jačanje saradnje i komunikacije između Ministarstva i Glavnog grada, što je od izuzetnog značaja za realizaciju ovog i mnogih drugih projekata koji se tiču rješavanja potreba pojedinaca i porodica u stanju socijalne potrebe na teritoriji Opštine Podgorica.

“Ministarstvo će nastaviti da razvija i unaprjeđuje usluge socijalne i dječje zaštite, a jedan od glavnih zadataka u narednom periodu biće pronalaženje adekvatne parcele i objekta Centra za socijani rad u Podgorici”, dodao je Agović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime