14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

I dojučerašnja kandidatkinja PES-a za Odbor direktora EPCG napustila partiju!

Bojana Savić, članica Pokreta Evropa sad, napustila je partiju nakon dešavanja koja su obilježila prethodne dane, nezvanično saznaje portal Aloonline.me iz izvora bliskih tom pokretu.

Naime, nakon jučerašnjeg izlaska iz stranke njihovog zamjenika predsjednika i aktuelnog Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i problema koje je pratio izbor borda direktora Elektroprivrede Crne Gore, danas su se nastavile nestabilnosti u Pokretu Evropa sad. Podsjećamo, danas je iz partije isključen ministar pravde Andrej Milović a predsjednik barskog odbora PES-a je podnio ostavku.

Problem sa Savić je nastao kada su se djelovi PES-a, ali i javnost, pobunili da na mjesto člana Odbora direktora EPCG dođe njihov član Radovan Bijelić. Kao rješenje tada se pojavila elektroinžinjerka Bojana Savić, takođe članica PES-a. Međutim, u tom trenutku došlo je do pobude nikšičkih poslanika PES-a Vladimira Bakrača i Uglješe Uroševića, koji su stali u zaštitu Bijelića, pa je svađa nastala i u Whatsapp grupi “KlubPES”

“Poštovane koleginice i kolega, prethodnih dana je vođena hajka na našeg kolegu, mr Radovana Bijelića, magistra ekonomije, kandidata sa poslaničke liste, pri tome, malo mu fali da uđe u Skupštinu kao poslanik. Smatram, a to je stav svih iz NK, da ne mogu lažni tviter nalozi da presuđuju nekome i da ne može tako da se mijenja odluka koja je donesena u organima partije, na predsjedništvu, a potom potvrđena u kabinetu ministra, pri čemu je sve objavljeno na TV Vijesti. Zbog svega navedenog, kolega Uglješa i ja, smo prinuđni, radi poštovanja prema časnoj familiji Bijelić, svim Nikšićanima koje predstavljamo, kao dva profesora Univerziteta Crne Gore, da vas obavijestimo da smo zbog pritiska velikog broja članova odbora, prinuđeni da, ukoliko se ne preinači sinoć donesena odluka, sazovemo pres i obavijestimo javnost o svemu, kao i o našem daljem djelovanju u Parlamentu”, napisao je Bakrač.

Na Bakračevu poruku reagovala su dva ministra – Filip Radulović i Maida Gorčević.

“Neviđen sebičluk. U stvari jesmo to vidjeli sa Radinkom i Jevrosimom”, napisao je Radulović, a njegova koleginica konstatovala: “Lični interes ispred svakog drugog. Bravo”, napisala je Gorčević.

Bakrač je u telefonskom razgovoru sa novinarkom Vijesti prvobitno potvrdio da je autor te poruke, a potom kazao da ništa nije potvrdio i zaprijetio da će pokrenuti postupak pred sudom – ukoliko se te informacije objave.

Vijesti su kontaktirale i Uglješu Uroševića koji je kazao da “nema turbulencija” i da će javnost nakon sjednice Skupštine biti obavještena o svemu.

Da bi našli prelazno rješenje, na kraju su otpali i Bijelić i Savić, pa je kao predlog PES-a izabran Simo Jokić, elektroinžinjer iz Nikšića, zaposlen u nikšićkom Vodovodu.

Ovakav odnos prema Savić, kako nezvanično prenosi Alo, rezultirao je njenim napuštanjem Pokreta Evropa sad.

(Aloonline.me)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime