7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Hrvatsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Igora Vukotića

Tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Igora Vukotića zbog falsifikovanja dokumenata, izdatih od nadležnih tijela Republike Hrvatske. Vukotić je brat ubijenog Jovana Vukotića, osumnjičenog vođe škaraljskog klana.

Kako se navodi u optužnici, u koju je Portal RTCG imao uvid, Vukotić je radi prikrivanja stvarnog identiteta uspio da dođe do lažnih hrvatskih dokumenata na ime Stevo Novaković.

Optužnicom je predstavljeno da je Vukotić imao pomoć od Nusreta Seferovića, koji je označen kao pripadnik zločinačkog udruženja.

Tužiteljka Silvia Ločar u optužnici navodi da je Vukotić nabavio lažnu ispravu i upotrijebio je kao pravu tokom 2018. godine.

Navodi se i da Crna Gora potražuje Vukotića putem Interpola zbog odsluženja kazne zatvora od sedam mjeseci jer je izvršio krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Tužiteljka je utvrdila da Vukotić nema prebivalište, ni boravište, u Hrvatskoj, kao ni zaposlenje, ni imovinu i ni na koji način nije vezan za teritoriju te republike.

Podsjetimo, Vukotićev brat Jovan ubijen je početkom septembra u Istanbulu. Turska policija tvrdi da je rasvijetlila to ubistvo.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime