11.9 C
Podgorica
7.12.2023.

(FOTO) Lažni sveštenik iz Albanije sa Mitropolitom CPC i Abazovićem

Albanski državljanin Nikola Džufka (Nikolla (Blazhde) Xhufka) koji se predstavlja kao sveštenik na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografije sa susreta sa Mitropolitom CPC na Cetinju, kao i provokativnu fotografiju načinjenu ispred Cetinjskog manastira na kojoj je skrštenim dlanovima načinio aluziju na albanskog dvoglavog orla. U opisu fotografija Džufka je napisao:

”Istorijski!

Imao sam čast da se susretnem sa mitropolitom Crnogorskim, njegovim preosveštenstvom Mihailom. Bio sam iznenađen činjenicom da njegovo preosveštenstvo savršeno poznaje Albansku Crkvu i do detalja život i djelo Fan Nolija. Crnogorska crkva je nezavisna od srpske demonske crkve. Na ovom sastanku razgovarali smo o suštinskim stvarima za budućnost dvije crkve: albanske i crnogorske. Međusobno smo razmijenili savjete, ali njegova glavna poruka je bila: ”Albanci zaslužuju nacionalnu crkvu daleko od srpske i grčke, te da su albanci većinski muslimanski narod, ali da je albanska crkva srce albanaca. U svakoj zemlji u kojoj se govori albanski mora postojati albanska crkva, npr. Na Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Camuriji..”

Albanska pravoslavna crkva Elbasana je duhovni, vjerski i patriotski centar Albanaca svuda”.

Takođe, Džužka je na objavio i fotografiju sa doskorašnjim premijerom Dritanom Abazovićem, napisavši: ”Bratski sastanak sa Dritanom Abazovićem na kojem smo razgovarali o Albanskoj nacionalnoj Crkvi Elbasan, Fan Noliju i budućnosti Albanske crkve u Crnoj Gori.”

FOTO: Facebook

Albanska Pravoslavna mitropolija Elbasana je putem zvaničnog sajta radija ”Vaskrsenje” upoznala javnost da je riječ o varalici i lažnom svešteniku.

U Albanskoj javnosti Džufka je poznat izjavama punim nacionalne mržnje i idejama o protjerivanju arhiepiskopa Anastasija iz Albanije, o osnivanju kosovske crkve itd.

(A Plus/Press online)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime