27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Eskobar: Srbija više zainteresovana za Evropu, nego za Istok

Iako su mnoge zemlje Zapadnog Balkana ranjive pažnja koju su Evropska unija i Sjedinjene Američke Države usmjerili na ovaj region pomoći i izolovati ga od svih destabilizujućih faktora, naveo je specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u intervjuu za N1.

Dodao je da su sve zemlje koje su ušle u Evropsku uniju postale demokratičnije, stabilnije i prosperitetnije te da je to ono što želi da se desi i zemljama na Zapadnom Balkanu, uključujući i Srbiju.

Na pitanje da li bi  Srbija trebalo da bude odlučnija, u smislu naginjanja ka Istoku ili Zapadu, Eskobar je rekao da je to pitanje za srpski narod.

-No, mogu vam reći da je članstvo u EU strateški cilj Srbije. U mnogim pogledima ostvaruje napredak u tom smjeru. Ove su godine otvorili nova pregovaračka poglavlja, ostvarili su napredak. Moram reći da je Srbija evropska zemlja, istorijski, kulturološki, a sve više i ekonomski. Mislim da srpski narod to shvata i da će to očekivati. Stoga zaista mislim da je Srbija sve zainteresovanija za svoj odnos sa Evropom nego s Istokom- poručio je Eskobar.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime