37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Erdogan: Diplomatskim naporima do mira u Ukrajini

Pravedan mir u Ukrajini može se uspostaviti diplomatskim naporima, poručio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan na Konferenciji o interakciji i mjerama za izgradnju povjerenja u Aziji (CICA).

Erdogan je istakao da je cilj Turske u rusko-ukrajnskom sukobu da „sačuva postignute podsticaje, uprkos lokalnim poteškoćama, i zaustavi krvoproliće što je prije moguće“.

„Uvijek sam govorio da se pravedan mir može postići diplomatskim putem, a naši intenzivni napori za otklanjanje posledica sukoba stekli su priznanje širom svijeta. Razmjena zarobljenika prošlog mjeseca je posebno dostignuće u tom pravcu“, rekao je Erdogan, prenosi Mina.

U Astani se danas održava Konferencija o interakciji i mjerama za izgradnju povjerenja u Aziji (CICA), čijih 27 država članica čine oko 90 odsto teritorije Azije i skoro polovinu svjetske populacije.

Pored predsjednika Kazahstana i Turske na skupu učestvuju i lideri Rusije, Azerbejdžana, Iraka, Irana, Katara, Kirgistana, Palestine, Tadžikistana i Uzbekistana.

Planirano je prisustvo oko 50 delegacija, prenose agencije.

Erdogan je potvrdio da će na marginama konferencije CICA imati susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i najavio da planira da sa njim razgovara o mogućnostima diplomatskog rješenja sukoba u Ukrajini i posredovanju Ankare u tom procesu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime