26.8 C
Podgorica
21.05.2024.

Ekstradicija uz visoki stepen mjera bezbjednosti: Knežević izručen Crnoj Gori, biće sproveden u Viši sud

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju optuženog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopštila je policija.

vnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane”, navodi policija.

Knežević se, kako navodi policija, potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

“Knežević će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost”, navodi policija.

Podsjećamo, sud u Londonu odlučio je u februaru prošle godine da izruči Kneževića Crnoj Gori, a tim njegovih branilaca najavio je žalbu s obzirom na to da tadašnja odluka Vestminsterskog suda u Londonu nije bila pravosnažna.

Crna Gora je izručenje Kneževića tražila još u julu 2019. godine.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime