15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Đurović: Pobjednici izbora 30. avgusta 2020. imaju sada za 10 odsto veću podršku

Predsjednički izbori su pokazali da su pobjednici iz 30 avgusta 2020 godine dobili preko 10 procenata više nego što je to bilo 2020 godine. Vrlo je bitno što prije napraviti neku vrstu saradnje Evropa sad, Demokratskog fronta i Demokrata pa i manjinskih partija jer to bi značilo stabilnu političku vladu nakon vanrednih parlamentarnih izborima”, rekao je poslanik DF-a Dejan Đurović, gostujući u emisiji “Argumenti” na TVCG

On je istakao da bi takvo rešenje garantovalo i bolju budućnost Crne Gore, neophodno pomirenje građana i zaliječenje svih rana koje su nastale tkom poslednje tri decenije ali donijelo i ekonomski prosperitet.

Komentarišući epilog prvog kruga predsjedničkih izbora, Đurović je rekao da je predsjednik Nove Srpske Demokratije Andrija Mandić je kao jedan od lidera DF-a “vukao mudre političke poteze prepoznavši da u ovom trenutku srpski narod više u ugrožen u Crnoj Gori i da je došlo vrijeme da se izađe sa jednom novom političkom platformom.

Za tu politiku na ovim izborima ni on ni DF-a, uz nevjerovatno negativnu kampanju koju su protiv njega vodili neki medijski koncerni, nije bio nagrađen ali je vrlo bitno da se nisu izgubili glasovi. Siguran sam da će ubuduće ova politika doneti značajan rast rejtinga Demokratskog fronta. Takođe, i kolege iz Demokratske Crne Gore mogu biti zadovoljan sa rezultatom jer im se pokazalo stabilno biračko tijelo. Siguran sam da će DF i Demokrate dati snažnu podršku predsedničkom kandidatu Milatoviću i da je ta podrška od izuzetne važnosti jer Pokret Evropa sad u ovom trenutku ima nedostatak partijske infrastrukture“, ocijenio je Đurović.

On je kazao da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije imao zakonskog a ni Ustavnog osnova da raspusti Skupštinu.

Zbog toga se parlamentarna većina obratila Ustavnom sudu sa inicijativom za ocjenu ustavnosti ukaza o raspuštanju Skupštine. Ja očekujem da će oni donijeti odluku“, kazao je Đurović i dodao kao se u Ustavnom sudu može desiti da glasanje bude tri naprema tri.

DF se zalagao za prijevremene izbore i ranije, bili smo sigurni da će biti u principu ovakvi kakvi su bili na predsjedničkim izborima. U svakom slučaja vanredni parlamentarni izbori su za nas opcija koja pije vodu“, kazao je Đurović.

On kaže i da nije protiv vanrednih parlamentarnih izbora uz opasku: “poslaniku mandat prestaje onog časa kada se konstituiše novi saziv parlamenta“.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime